(VIDEO) AUR, în fața Președinției: Cerem audiența președintei Maia Sandu. Altă instituție mai credibilă, acum, nu există

30 iunie 2021, 15:19 Politică 168
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).  Sursa: Vlad Bilețchi/ Facebook

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în aceste clipe, sunt în fața Președinției și solicită audierea președintei țării, Maia Sandu.

„Nu există nicio instituție credibilă și plenipotențiară acum. Parlamentul este dizolvat, Guvernul este în demisie, alte autorități ale statului în Republica Moldova nu există. În timpul campaniei electorale ați spus că sunteți președintele tututor, vreau să fiți președintele nostru. Solicităm să luați atitudine la nivel instituțional. Dvs. Maia Sandu sunteți unica care poate interveni legal în această situație. Vă solicităm să ne primiți în audiența”, a declarat Vlad Bilețchi.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) protestează începând cu ziua de ieri, 29 iunie, în fața Serviciului de Informații și Securitate (SIS), instalându-și corturile în fața instituției. Formațiunea politică acuză instituția că ar acționa nedemocratic și că ar dori să-i scoată din cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

La rândul său, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dezavuează și dezminte aceste informații și reconfirmă poziția de respectare univocă a legislației naționale și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) își reiterează apelul de a nu fi atras în zona disputelor cu substrat politic și își menține poziția de a nu comenta declarațiile actorilor politici, în special în plină campanie electorală.

La data de 24 iunie, Comisia Electorală Centrală a emis un demers către SIS, care, în opinia unor reprezentanți AUR arată implicarea SIS-ului în campania electorală și se încearcă scoaterea formațiunii din cursa pentru alegerile parlamentare anticipate.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media