VIDEO/ Partidul „Șor” va decide astăzi dacă își va da votul pentru Guvernul Gavrilița

5 august 2021, 16:38 Politică 77
Ilan Șor.  Sursa: Ilan Șor/Facebook

Partidul „Șor” ar putea avea o decizie pozitivă cu privire la votarea Guvernului Gavrilița, dar decizia finală privind votul pentru noul Guvern va fi luată la ședința fracțiunii parlamentare, care va avea loc în această seară. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, în cadrul unui live pe pagina sa oficială de Facebook.

„Cel mai probabil vom sprijini Guvernul Gavrilița. Vom vota în avans. Nu așteptăm nicio solicitare și nici recunoștință. Noi cerem un singur lucru de la noua putere: să respecte alegerea cetățenilor noștri care au votat pentru alte formațiuni politice, inclusiv pentru Partidul „Șor”, a declarat Ilan Șor.

El a adăugat că lista candidaților pentru funcția de ministru seamănă cu o „întâlnire de partid”, iar în privința profesionalismului acestora apar multe semne de întrebare. Cu toate acestea, Partidul „Șor” optează pentru numirea cât mai rapidă a Guvernului, pentru ca acesta să înceapă, în cele din urmă, să rezolve problemele care s-au adunat.

„Facem acest lucru nu pentru ca să fim pe placul lui Gavrilița, Sandu sau a altcuiva. Vom face asta din profund respect pentru alegerea poporului, care, de această dată, a decis să încredințeze puterea unei singure forțe politice. Mi se pare o prostie să ignori acest fapt sau să pretinzi că nu s-a întâmplat asta. Am afirmat în repetate rânduri că mergem în Parlament ca să lucrăm pentru oameni, cetățeni ai Moldovei noastre”, a mai menționat liderul Partidului „Șor”.

Printre principalele probleme pe care noua guvernare ar trebui să le rezolve, în opinia lui Ilan Șor, se numără recuperarea miliardului furat de la bănci.

„Rezolvarea acestei probleme este necesară nu pentru mine, nu pentru Sandu și nici pentru Gavrilița, ci pentru cetățenii Republicii Moldova. Sarcina principală în acest moment este de a returna miliardul, astfel încât cetățenii noștri să aibă foloase din asta”, a mai declarat Ilan Șor.

Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și jumătate de închisoare pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari. Acesta a fugit din țară în 2019, odată cu Vlad Plahotniuc, ulterior a fost dat în căutare internațională.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media