Președintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, anunță că Belarus va primi o „mare cantitate de armament” din Rusia

1 septembrie 2021, 20:21 Externe 78
Alexandr Lukașenko.  Sursa: diez.md

Rusia va livra în viitorul apropiat o mare cantitate de echipament militar pentru Belarus, inclusiv avioane, elicoptere şi sisteme de apărare aeriană, a anunţat președintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, informează Reuters, care citează agenţia de presă Belta.

„Rusia ne va furniza în viitorul apropiat - nu voi spune câţi bani - zeci de avioane, zeci de elicoptere, cele mai importante arme de apărare aeriană”, a spus Aleksandr Lukaşenko. „Poate chiar sisteme S-400 (rachete sol-aer). Avem foarte mare nevoie de ele, aşa cum am spus în trecut”, a precizat președintele bielorus.

Achizițiile militare pot fi interpretate ca o dovadă în plus a sprijinului solid al Moscovei pentru Lukaşenko, care s-a confruntat anul trecut cu o mari proteste în țară. Maniera violentă de reprimare a manifestaţiilor opoziţiei de regimul de la Minsk a fost criticată dur de Occident şi a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA, informează Agerpres.

Forțele armate ruse şi belaruse urmează să desfăşoare în această lună ample exerciţii militare comune. Anul trecut, militari ruși, bieloruși dar și sârbi au efectuat în Belarus astfel de manevre militare.

Aleksandr Lukașenko va pleca în Rusia pe 9 septembrie, unde se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media