„Mulțumesc pentru publicitate”. Reacția lui Cavcaliuc, după ce în presă a apărut informația că și-a deschis o firmă la Londra

3 septembrie 2021, 14:14 Politică 265
Gheorghe Cavcaliuc.  Sursa: Gheorghe Cavcaliuc/Facebook

Liderul Partidul Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție după ce jurnaliștii de la RISE Moldova au dezvăluit faptul că fostul șef al Inspectoratului General de Poliție și-a deschis, acum două zile, o firmă cu sediul la Londra. În mesajul publicat pe Facebook, Cavcaliuc mulțumește presei din Republica Moldova pentru publicitate și menționează că „va crea mai multe locuri de muncă în compania sa și ca prioritate, va angaja compatrioți din diasporă care sunt fără serviciu”.

„Mulțumesc presei din Republica Moldova, pentru publicitatea companiei mele din Marea Britanie. De obicei, unii din ei nu se sfiesc să ceară multe mii de € pentru a face publicitate, acum ceva s-a schimbat la ei, fac gratuit. Vă mulțumesc, apreciez efortul și voluntariatul Dvs. Da, mi-am fondat companie în Marea Britanie și nu văd nimic rău în asta. Și-n Moldova, în anul 2007, la vârsta de 25 ani, am fondat cu familia mea o companie prosperă care a creat multe locuri de muncă, am achitat impozite la stat. Dar asta, nu prea am văzut să fie mediatizat. Toată viața am muncit, muncesc și-n prezent și nu văd nimic rău în asta”, susține Cavcaliuc.

Totodată, Cavcaliuc menționează că „va crea mai multe locuri de muncă în compania sa și ca prioritate, va angaja compatrioți din diasporă care sunt fără serviciu”.

„Mai mult ca atât, am anunțat, nu o dată, că activez într-o companie internațională și activitatea mea curentă ține de mediul de afaceri. Apropo, voi crea mai multe locuri de muncă în compania mea și ca prioritate, voi angaja compatrioți de-ai noștri din diasporă care sunt fără serviciu, oameni la care țin foarte mult, pentru că, am simțit pe pielea mea, fiind copilul părinților lăsat acasă la o vârstă fragedă nevoiți să meargă la muncă peste hotare. Și da, din remitențele noastre trimise în Moldova ca și-n cazul la alte sute de mii de persoane, inclusiv cum au făcut-o părinții mei muncind peste 20 de ani în străinătate, vom contribui la ridicarea economiei. Voi veni încă o dată cu un apel către presă și unii răutăcioși, care îmi poartă de grijă. Rog, să-mi respectați dreptul la viața privată și prezumția nevinovăției. Sunt om ca toți oamenii, am și eu copii, părinți care nu sunt la prima tinerețe și uneori show-urile, știrile false sau cele cu titluri bengoase, îi afectează negativ. Vă chem să aveți bunul simț și omenie”, se arată în mesajul lui Cavcaliuc.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, se pare că nu are de gând să revină curând în Republica Moldova, unde este căutat de procurorii din Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere în dosarul „Verde de briliant”. Jurnaliștii de la RISE Moldova au dezvăluit faptul că fostul șef al Inspectoratului General de Poliție și-a deschis, acum două zile, o firmă cu sediul la Londra - coincidență sau nu, tot pe 1 septembrie Biroul Interpol din Moldova a a anunțat despre faptul că a cerut Biroului din Lyon ca Gheorghe Cavcaliuc să fie dat în căutare internațională.

Potrivit RISE Moldova, noua companie a lui Gheorghe Cavcaliuc se numește „SUCCESS FOR YOU LIMITED” și are sediul în Rainham, o suburbie din Londra.

Firma a fost deschisă acum două zile, pe 1 septembrie, iar pentru perfectarea actelor, Cavcaliuc a folosit cetățenia română pe care o deține.


La 1 septembrie 2021, Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri Veaceslav Platon să fie dați în căutare internațională. Solicitarea a fost expediată la biroul din Lyon joia trecută.

La scurt timp după anunț, Cavcaliuc a ieșit cu o reacție, în care s-a arătat „ofensat” că a fost menționat în anunțul Biroului Interpol Moldova alături de Veaceslav Platon.

Totodată, acesta a reiterat că va reveni în țară și se va prezenta în fața justiției doar dacă va fi recuzată procurora pe caz, Ludmila Zaharia, pe care a atacat-o în repetate rânduri, spunând că aceasta ar fi „șantajabilă și manipulată politic”, ceea ce „nu-i garantează un proces echitabil”.

Gheorghe Cavcaliuc este acuzat, împreună cu patru membri ai PACE, de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii. Acesta este cercetat pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani. Gheorghe Cavcaliuc susține că dosarul „Verde de briliant” este unul instrumentat la comandă și ar avea intenția să distragă de la problemele grave care sunt în organele procuraturii.


El a părăsit teritoriul Republicii Moldova chiar în Ziua Alegerilor și s-a afișat în Italia, de unde a anunțat că că s-ar afla în drum spre casă.. Mai apoi, acesta a fost filmat plimbându-se pe o stradă din Londra.

Fostul șef al Poliției a confirmat că se află în Marea Britanie, declarând că a revenit la fostul loc de muncă, la o companie internațională. Tot atunci, acesta a spus că este gata să revină în Republica Moldova doar în fața unui procuror nepărtinitor.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media