Crima de la Strășeni. Fiul fostului polițist Ion Stratulat și nepotul generalului Alexei, principalul suspect a fugit din țară

11 august 2022, 14:55 Societate 837
Mașină a poliției din Strășeni.  Sursa: Liceul Teoretic Zubrești, via Facebook

Portalul Deschide.md oferă mai multe detalii despre crima din raionul Strășeni în urma căreia un tânăr de 29 de ani a fost găsit îngropat în pădure și cu 3 plăgi prin împușcare în regiunea toracelui. Potrivit surselor publicației, principalul suspect în acest caz este fiul fostului polițist Ion Stratulat care a fost împușcat mortal în centrul capitalei în 2011 și care este ginerele generalului Nicolae Alexei, fost deputat în Primul Parlament și conducător al fostei direcții anti-corupție în perioada 1997-2001.

Crima oribilă ar fi avut loc în pădurea din satul Zubrești, Strășeni, nu departe de o casă de vacanță ce a aparținut fostului polițist Ion Stratulat. Potrivit informațiilor preliminare, timp de mai multe zile aici au avut loc mai multe chefuri la care au participat zeci de petrecăreți. În una din ultimele zile, la vilă au rămas doar victima și principalul suspect, alături de 2 fete. Cel mai probabil, între cei doi a intervenit un conflict, iar victima a fost împușcată mortal de 3 ori în cutia toracică.

Ulterior, cadavrul tânărului de 29 de ani a fost dus într-o margine de pădure unde a fost îngropat. Principalul suspect ar fi părăsit între timp Republica Moldova, iar în prezent, organele de drept au demarat „mai multe activități de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru a stabili locul aflării suspectului, cu ulterioara reținere a acestuia”, se arată în articol.

Poze de la chef și cu suspectul principal au fost plasate pe canalul de Telegram al jurnalistului Vadim Ungureanu.

„Din păcate la moment încă nu putem oferi mai multe detalii decât cele plasate pe pagina Poliția Republicii Moldova. Pe caz este inițiată o cauza penală pe faptul omorului, în baza art. 145 Cod Penal. Sunt întreprinse acțiuni speciale de investiții și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Alte detalii vom putea oferi ulterior”, a comentat pentru Replica Media ofițera de presă a IP Strășeni, Mariana Didenco.

Amintim că un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri, 9 august a fost depistat astăzi, 10 august, mort în pădurea din Strășeni, fiind împușcat cu trei gloanțe. Băiatul ar fi fiul unui om de afaceri din regiunea Rezina.

Potrivit Poliției Naționale, cadavrul tânărului a fost depistat de persoane străine care au sesizat imediat poliția.

„Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a trei plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, se arată în comunicatul de presă al poliției.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media