Luptătorii de la Azovstal ar putea fi judecați în cuști de fier, în fosta Filarmonică din Mariupol, susține serviciul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării

19 august 2022, 13:30 Ucraina 172
Cuști de fier la Mariupol.  Sursa: gur.gov.ua

Rușii ar fi instalat pe scena de concerte a Filarmonicii din Mariupol cuști de fier în care vor fi judecați foștii luptători ucraineni de la Azovstal, se arată într-un raport al serviciului secret al Ministerului ucrainean al Apărării. Practic, întreaga clădire a Filarmonicii ar fi fost transformată în tribunal, iar autoritățile ruse ar planifica să înceapă procesul luptătorilor de la Azovstal chiar de Ziua Independenței Ucrainei, pe 24 august, susține direcția de informații secrete, care a publicat și două fotografii care arată cuștile pregătite pentru prizonierii de război.

„De Ziua Independenței Ucrainei, ocupanții plănuiesc să organizeze un proces spectacol asupra apărătorilor Azovstal capturați în Mariupol, oraș ocupat temporar. În acest scop, sălile care nu au fost distruse ale Filarmonicii de Cameră Mariupol sunt în curs de readaptare urgentă. Pe scena sălii filarmonicii se instalează cuști de fier, în care vor fi ținuți Apărătorii ucraineni. De asemenea, pe lângă clădire se ridică mai multe structuri noi provizorii. Pentru a adăuga aspectul de „legitimitate” acestor acțiuni, ocupanții pregătesc „martori” special pregătiți și aduc reprezentanți ai „mass- media” rusești”, se arată într-un comunicat al serviciilor secrete militare ucrainene.

Serviciile de Informații ucranene menționează că, potrivit unuia dintre posibilele scenarii, rușii ar putea organiza un atac cu rachetă. Dacă un astfel de scenariu ar deveni realitate, trupele ruse ar încerca în mod tradițional să transfere vina pentru crima comisă asupra Ucrainei.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media