România a donat R. Moldova peste un milion de pastile de iodură de potasiu. Ministerul Sănătății îndeamnă populația la calm

9 august 2022, 16:31 Sănătate 103
Iodură de potasiu.  Sursa: romania.europalibera.org

România a donat R. Moldova peste un milion de pastile de iodură de potasiu,anunță astăzi, 9 august, în urma discuțiilor purtate de ministra Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco cu omologul său din România, Alexandru Rafila.

Potrivit ministerului de resort, comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică subdiviziunilor sale (centrelor de sănătate publică), care le vor distribui centrelor de sănătate din teritoriu, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului.

Autoritățile în sănătate subliniază că în prezent nu există pericol radiologic și îndeamnă populația la calm.

Amintim că forțele ruse au bombardat dumincă centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina. Potrivit autorităților ucrainene, în atac au fost loviți trei senzori de radiații.

Pastilele de iodură de potasiu trebuie luate doar cei cu vârste sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media