ULTIMA ORĂ! Procuratura Anticorupție desfășoară percheziții la domiciliul șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa

9 noiembrie 2021, 08:51 Justiție 196
Igor Popa.  Sursa: Procuratu Generală

Procuratura Anticorupție desfășoară percheziții la domiciliul șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„La moment doar le confirmăm perchezițiile, ulterior vom veni cu mai multe detalii”, ne-a comunicat Cherpec.

Igor Popa și-a început activitatea în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei. Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii. Potrivit Magistrat.md, în martie 2016, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General - interimar numirea dlui Igor Popa în funcţia de procuror al municipiului Chişinău pentru un mandat de 5 ani.

Ulterior, în martie 2017 a fost numit în funcția de adjunct al Procurorului General.

Potrivit Anticorupție, printre cele mai răsunătoare dosare de care s-a ocupat Igor Popa pe când lucra în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale este cel al lui Serafim Urechean, fost primar al Capitalei, în prezent preşedintele Curţii de Conturi, al lui Constantin Becciev, directorul de la SA Apă-Canal Chişinău, al lui Spiridon Danilescu, fost şef la SA Franzeluţa, al lui Valeriu Pasat, fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, precum şi al politicianului Nicolae Andronic. Toţi au fost achitaţi după plecarea PCRM de la guvernare.

Totodată, ZdG scrie Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reţinerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie și că anterior acesta a declarat că nu are „niciun regret” în privința dosarelor instrumentate de-a lungul carierei. „Toate acţiunile au fost perfect legale. Dacă ar fi fost altfel, nu aş fi ajuns la 17 ani de lucru în Procuratură. Oricare ar fi dosarele, şi 7 aprilie, oricare, nu am ce să-mi reproşez. Toate acţiunile au fost legale”.

Igor Popa este finul de cununie al fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale, Nicolae Chitoroagă, drept urmare a mai multor acuzații din presă că ar fi fabricat dosare la comanda celor din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, scrie anticoruptie.md.


Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media