Circulația trenului Chișinău – București se reia începând de astăzi. Prețul biletelor

12 decembrie 2021, 13:37 Auto 329
Calea Ferată din Moldova.  Sursa: Replica Media

Începând de astăzi, 12 decembrie, se reia circulația trenului Chișinău – București. Până pe 31 decembrie trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri.

Potrivit ÎS „Calea Ferată din Moldova”, din 2 ianuarie 2022, trenul va circula de trei ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București în zilele de luni, miercuri și vineri.

Plecarea trenului din Chișinău va fi la ora 17:20, sosirea în București la ora 6:17, iar plecarea din București la ora 19:20, sosirea la Chișinău la ora 8:15.

„Costul călătoriei a rămas același – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei, în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%”, se arată în comunicatul emis de CFM.

Concomitent cu începerea circulației trenului nr. 105/106 Chișinău-București, se va relua circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni.

Amintim că, începând cu luna martie 2020 și până în prezent circulația trenurilor de călători în trafic internațional în Republica Moldova a fost suspendată. Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa.


Trupa etno-rock Zdob și Zdub și Frații Advahov au lansat împreună melodia „Trenulețul”. Videoclipul piesei a fost filmat într-un vagon al trenului București-Chișinău, care, din coincidență, revine pe calea ferată duminică, pe 12 decembrie, la două zile după ce artiștii au scos „din cuptor” proaspăta creație muzicală.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media