Fosta deputată Arina Spătaru candidează la funcția de primar de Bălți: „Planific să particip la aceste alegeri în calitate de candidat neafiliat politic”

1 octombrie 2021, 09:41 Politică 260
Arina Spătaru.  Sursa: Arina Spătaru via Facebook

Fosta deputată a Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, a anunțat că va candida la funcția de primar de Bălți. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta a menționat că în prezent adună semnăturile necesare pentru a intra în cursă.

„Și pentru că 21 noiembrie este și ziua, în care Bălțenii vor merge să-și aleagă primarul pentru următorii doi ani, consider că avem suficient timp să participăm la aceste alegeri. Planific să particip la aceste alegeri în calitate de candidat neafiliat politic. Echipa mea veți fi voi, cei, care aveți încredere că bălțenii merită tot ce e mai bun”, a declarat Arina Spătaru.


Amintim că, Arina Spătaru a părăsit recent Platforma Demnitate și Adevăr. Aceasta a dat de înțeles că nu se mai regăsește în rândurile formațiunii din care a făcut parte timp de aproximativ șase ani.

În decembrie 2015 Arina Spătaru s-a lansat în politică, fiind aleasă președinta Organizației teritoriale Bălți a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. În 2017 a devenit membră a Biroului Politic Permanent al partidului. S-a retras din biroul politic în septembrie 2019, invocând că opiniile sale nu sunt luate în considerare în cadrul formațiunii politice.

A candidat din partea acestui partid la funcția de primar al municipiului Bălți în 2018 și a acumulat 6,25%; primar a fost ales în cele din urmă Nicolai Grigorișin.

La alegerile parlamentare din 2019 a candidat atât pe circumscripția națională, cât și pe Circumscripția uninominală nr. 10 Bălți din partea Blocului electoral ACUM, din care făcea parte partidul său. La Bălți a fost devansată de candidații PN și PSRM, dar a ajuns în cele din urmă deputată pe listă de partid.

În Parlament, a facut parte din fracțiunea „ACUM PLATFORMA DA” și a fost membră a Comisiei administrație publică.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media