ULTIMA ORĂ/ VIDEO/ Cum era instruită „victima violului” lui Gheorghe Petic: „Acesta i-l pui în coniac, acesta i-l pui în injecție”

5 octombrie 2021, 15:50 Justiție 3000
Imagini de pe camera ascunsă, în dosarul de viol fabricat pentru Gheorghe Petic.  Sursa: captură video

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) publică imagini video despre cum era instruită „pretinsa victimă a violului” din cazul lui Gheorghe Petic. Din secvența publicată, se aude cum un ofițer de poliție o învață pe femeie cum să-l sedeze pe fostul angajat al Poliției de Frontieră, care devenise în acea perioadă foarte vocal în lupta cu contrabanda de la frontieră.

Din imagini rezultă că scenariul realizat implica utilizarea unor substanțe farmacologice în vederea surprinderii victimei schemei ilicite la „locul faptei”.

Ulterior, persoana racolată a făcut un denunț fals, cu bună știință despre săvârșirea unei infracțiuni de viol, care este o infracțiune gravă, solicitând să fie recunoscută în calitate de parte vătămată, dând în această calitate declarații mincinoase referitor la circumstanțele „violului”, spun cei de la SIS.

Mai jos vedeți o secvență video cu organizarea înscenării pretinsului viol, instrucțiunile și ofertele făcute de către foștii angajați ai Direcției 5 a INI al IGP al MAI persoanei racolate în vederea denunțării false, precum și căile de retragere și garanțiile propuse acesteia:

+18 Imagini care pot conține limbaj licențios și pot afecta emoțional.


Mai jos, secvența în care femeia sună la Poliție:Procurorii, ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS) și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au descins marți dimineața, 5 octombrie, cu percheziții la domiciliul unor foști ofițeri din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a INI, dar și la domiciliul fostului șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari.

Șase foști și actuali angajați ai MAI, inclusiv Vadim Mînzărari, au fost reținuți în urma perchezițiilor fiind suspectați fabricarea dosarului de viol în care a figurat fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic.

„În fapt, în cadrul urmăririi penale au fost documentate acțiuni ce țin de fabricarea unui dosar penal privind o pretinsă infracțiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârșită de un fost angajat MAI. Bănuiții, folosindu-se de statutul special, ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false cu bună ştiinţă și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale”, se arată în nota informativă emisă de SIS.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media