VIDEO/ Moldoveanca Irina Rîngaci a luat aurul la Campionatul Mondial de lupte de la Oslo

6 octombrie 2021, 21:05 Sport 680
Irina Rîngaci.  Sursa: Eduard Ciobanu/Facebook

Luptătoarea din Republica Moldova, Irina Rîngaci, în vârstă de 20 ani, a devenit campioană mondială după ce a învins-o pe sportiva din Japonia, Miwa Morikawa, la Campionatul mondial de lupte feminine de la Oslo, Norvegia, iar luptătoarea Iulia Leorda a luat mealia de argint.

Irina Rîngaci (20 de ani) a devenit prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială! În finala categoriei de greutate 65 kg, eleva lui Andrei Chiperi a dispus de japoneza Miwa Morikawa.


Sezon de excepţie pentru luptătoarea Irina Rîngaci, care, în urma unei finale dramatice 8-6 contra sportivei din Japonia, Miwa Morikawa, obţine medalia de AUR la Campionatul Mondial printre seniori de la Oslo, Norvegia! Este a patra distincţie pentru Irina Rîngaci, după ce a dominat la Europenele (tineret şi seniori) şi Mondialele (tineret) din acest an. Bravo! Felicitări antrenorilor Andrei Chiperi, Petru Chiperi şi Anatol Guidea!”, a scris jurnalistul sportiv Eduard Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Tot la Campionatul de la Oslo, sportiva moldoveancă Iulia Leorda a luat mealia de argint, în urma unei finale dramatice contra sportivei din Japonia, Akari Fujinami, a anunțat jurnalistul.Irina, care este campioană europeană la senioare, a ajuns în finala categoriei de până la 65 de kilograme, după ce a învins pe rând adversare din Germania și Suedia, iar în semifinale s-a impus în fața experimentatei sportive din Bulgaria, Mimi Hristova, campioană europeană în 2020.

La 20 august anul curent, Irina Rîngaci a devenit campioană mondială printre tineret, după ce a învins-o cu 12-2 pe o luptătoare din India, la campionatul mondial din Rusia.

În luna mai 2021, luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat și Europenele destinate sportivilor sub 23 de ani, care a avut loc la Skopje, Macedonia de Nord, iar în aprilie Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte printre senioare.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media