Igor Dodon pleacă și de la conducerea Federației de Șah? În curând va avea loc adunarea generală a FȘM, unde se va alege o nouă conducere

30 noiembrie 2021, 13:19 Politică 123
Igor Dodon.  Sursa: sahmoldova.md

Liderul socialist, Igor Dodon, a anunțat că sâmbătă, 4 decembrie, va avea loc adunarea generală a Federației de Șah din Republica Moldova (FȘM), în cadrul căreia va fi aleasă o nouă conducere. Fiind în fruntea Federației de 10 ani, Igor Dodon nu a spus dacă intenționează să candideze sau nu la un nou mandat de președinte.

„În calitate de președinte al Federației de Șah din Republica Moldova am avut o întrevedere de lucru cu Victor Bologan, director executiv al Federației Mondiale de Şah (FIDE), vicepreședintele Federației de Șah din Moldova și cu Valeriu Coadă, secretarul general a Federației de Șah. Am examinat aspecte legate de pregătirea Adunării Generale a Federației, care este planificată pentru sâmbătă, 4 decembrie curent. Agenda evenimentului prevede alegerea noii conduceri a Federației, inclusiv a președintelui și prezidiului Federației”, a scris fostul Dodon pe canalul său de Telegram.

Tot la ședința de sâmbătă, va fi aprobat statutul Federației de Șah în redacție nouă, a menționat fostul șef de stat, care conduce Federația din septembrie 2011.

Amintim că la mijlocul lunii octombrie 2021, liderul PSRM și-a anunțat demisia din funcția de deputat.

Tot atunci, a anunțat că pleacă și din funcția de președinte al PSRM, întrucât în curând formațiunea politică își va modifica statutul și nu va fi condusă de un lider, dar de cinci secretari executivi.

Congresul PSRM va avea loc pe 18 decembrie 2021.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media