COVID-19: Amplasarea punctelor de vaccinare mobile pentru astăzi

23 septembrie 2021, 09:22 Sănătate 27
puncte mobile.  Sursa: Chișinău.md

Joi, 23 septembrie, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele două puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, bd. Grigore Vieru, adiacent Banca Națională a Moldovei, iar autobuzul se va deplasa în comuna Bubuiueci, str. Toader Bubuiog 28, adiacent Primărie.

Cetățenii au posibilitatea de a se imuniza la cele două puncte de vaccinare mobile până la sfârșitul lunii septembrie, a.c. Oamenii pot identifica ușor unitățile, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susţinerea Campaniei de vaccinare antiCOVID-19.

Munca de la distanță, acolo unde este posibilă, cu scopul de a reduce călătoriile în transportul public pentru a împiedica infectarea cu COVID-19, dar și trecerea universităților în regim online de studiu în localitățile aflate sub Cod Portocaliu și Cod Roșu de alertă COVID-19. Acestea sunt noile măsuri anti-COVID enunțate de ministra Sănătății Ala Nemereco, astăzi, 22 septembrie după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a instituit, începând cu 10 septembrie, stare de urgență în sănătate publică la nivel național până pe 30 octombrie și a stabilit un șir de noi măsuri anti-COVID. Astfel, începând cu 11 septembrie, persoane de la vârsta de 18 ani în sus vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum spectacole, concerte, festivaluri și de asemenea, la evenimentele din spații închise precum cluburile de noapte, ringurile de dans, teatrele, cinematografele, sălile de concerte, alte evenimente - în baza certificatului de vaccinare contra COVID-19, pe suport de hârtie sau în formă electronică, care este valabil la 14 zile de la schema completă de vaccinare sau prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR COVID-19, numai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test Antigen rapid pentru infecția COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, sau prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suprotat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și 180-a zi de la infectare, sau un act de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, cu o durată de valabilitate 90 zile din data efecturării investigației”, a declarat ministra Sănătății.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media