Informații despre primul antiviral oral pentru tratamentul COVID-19, pastilă ce va ajunge și în Republica Moldova

21 noiembrie 2021, 09:39 Sănătate 237
Molnupiravir .  Sursa: pfarmaceutical.technology.com

Molnupiravir este un antiviral oral, analog ribonucleozidic, care reduce capacitatea SARS-COV-2, virusul care provoacă COVID-19, de a se multiplica în organism. Acest proces are loc prin creșterea numărului de mutații în ARN-ul viral, ceea ce rezultă în afectarea capacității de replicare a virusului, cu reducerea ulterioară a severității bolii.

Molnupiravir este indicat pentru tratamentul formelor ușoare până la moderate ale infecției coronavirus 2019 (COVID-19) la adulții cu testul de diagnostic SARS-COV-2 pozitiv și care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei forme severe a bolii. Astfel de factori de risc sunt obezitatea, vârsta înaintată (>60 de ani), diabetul zaharat sau bolile cardiace.

Molnupiravir trebuie administrat cât mai curând posibil după stabilirea diagnosticului de COVID-19 și în decurs de 5 zile de la debutul simptomelor, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul este mai eficient atunci când se administrează în stadiile incipiente ale bolii.

Produsul medicamentos se va elibera din farmacii cu prescripție medicală.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media