Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu, iar Dorin Damir - în Penitenciarul 13

13 septembrie 2021, 19:08 Justiție 223
Alexandru Pînzari, Dorin Damir.  Sursa: TV8/FEA.md

Fostul ministru al Apărării și șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), care a cerut transferul acestuia în penitenciar și a menținut decizia primei instanțe. Tot astăzi, instanța a respins recursul avocatului fostului președinte FEA, Dorin Damir, și a decis ca acesta să rămână în arest în Penitenciarul 13.

„Evoluții noi în aplicarea măsurilor preventive față de doi învinuiți în dosarul angajărilor fictive în cadrul IGP al MAI. În cazul președintelui asociației FEA, Curtea de Apel Chișinău a respins ca nefondat recursul avocatului acestuia și a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care în privința învinuitului continuă să fie aplicat arestul preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

Totodată, PCCOCS informează că, în cazul lui Alexandru Pînzari, Curtea a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu, „deși procurorii au prezentat probe suplimentare”.

Ex-ministrul Apărării și fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu la 25 august 2021. În aceeași zi. a fost eliberat din arest și ofițerul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, reținut în cadrul aceluiași dosar.

Ex-ministru al Apărării și fost șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile la data de 1 august 2021, fiind vizat în dosarul fostei Direcții 5, la fel ca și finul lui Plahotniuc, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 - Valeriu Cojocaru și Ion Cojocaru, angajat al Poliției de Frontieră.

În prezent, Dorin Damir și Valeriu Cojocaru se află în arest la penitenciarul 13 din Chișinău. Finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc a contestat decizia primei instanțe, însă Curtea de Apel a respins recursul avocaților acestuia.

Potrivit procurorilor, aceștia sunt bănuiți de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Direcția de Misiuni Speciale din cadrul INI a fost desființată în 2019 de către ministrul de Interne de atunci, Andrei Nastase.

Pînzari pledează nevinovat. Acesta a spus că decizia magistraților de a-l plasa în arest este una ilegală.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media