FOTO/ VIDEO/ Protest pașnic în fața Ambasadei ruse la Chișinău. Zeci de manifestanți cer încetarea războiului împotriva Ucrainei

24 februarie 2022, 17:28 Societate 603
Protest în fața Ambasada Rusiei.  Sursa: Replica Media

Manifestație pașnică în fața sediului Ambasadei ruse la Chișinău. Mai multe persoane au organizat o acțiune de protest împotriva atacurilor ruse asupra Ucrainei.

Protestul a fost anunțat pe o rețea de socializare încă de dimineață, după ce președintele rus Vladimir Putin a declanșat atacurile militare asupra Ucrainei.

Oamenii se adună în continuare. Un grup de tineri, care au venit cu instrumente muzicale, s-au alăturat manifestanților și au început să cânte.


Manifestanții au adus cu ei pancarte în limba română, rusă, ucraineană și engleză pe care scrie „Kremlin oprește-te”, „Rusia, dute acasă” „Nu războiului”, „Stop Putin. Stop Război”, „Să fie pace”, etc.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora R. Moldova) o operațiune militară specială înpotriva Ucrainei. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media