Comitetul Executiv al UEFA a decis să mute finala Champions League 2022 în afara Rusiei

25 februarie 2022, 12:49 Sport 458
Champions League.  Sursa: cbssports.com

Comitetul Executiv al UEFA a decis, într-o ședință extraordinară, care a avut loc vineri, să mute finala UEFA Champions League 2022 în afara Rusiei. Decizia a fost luată după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei. Astfel, finala Champions League nu se va mai disputa la Sankt Petersburg, așa cum se stabilise inițial.

Astfel, finala se va desfășura pe arena Stade de France, din Saint-Denis, din Paris, sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 22:00.

„UEFA dorește să-și exprime mulțumirile și aprecierea președintelui Republicii Franceze Emmanuel Macron pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc al cluburilor europene de fotbal în Franța într-un moment de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părți interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite, distrugeri și mutări”, este menționat în comunicatul UEFA.

La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, că cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA vor fi obligate să joace meciurile de acasă în locuri neutre până la o nouă notificare.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora R. Moldova) o operațiune militară specială înpotriva Ucrainei. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media