Apel către cetățenii moldoveni aflați în Ucraina. Ambasada R. Moldova vine cu detalii referitor la evacuare

24 februarie 2022, 15:09 Societate 367
Ucraina, Moldova.  Sursa: ape.md

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a venit cu un mesaj pentru cetățenii moldoveni aflați în zonele de conflict. Aceștia au menționat într-un comunicat că își continuă activitatea și sunt la dispoziția tuturor cetățenilor.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care intenționează să părăsească teritoriul Ucrainei pot procura bilete online la rutele de transport care operează din Kiev, Odesa și Lvov, ca fiind o primă opțiune, pe următorul site: www.galtrans.md.

„Ambasada Republicii Moldova la Kiev și Consulatul Republicii Moldova de la Odesa își continua activitatea în vederea identificării posibilităților de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Ucrainei. Reiterăm apelul către cetățenii Republicii Moldova de a nu se deplasa în Ucraina, iar celor care se află temporar în Ucraina le transmitem să părăsească imediat teritoriul acestui stat”, se arată în comunicat.

Totodată, misiunea diplomatică solicită cetățenilor Republicii Moldova să completeze acest formular în vederea facilitării comunicării cu funcționarii consulari: https://forms.office.com/r/L31TQDc457

Liniile telefonice de urgență ale misiunilor diplomatice sunt constituite și active în regim de permanență (24/7):
Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: [email protected];
Odessa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: [email protected]
Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele +373 22 23 20 02; +373 22 20 10 47 (inclusiv din străinătate), sau email: [email protected].

Totodată, Calea Ferată a Moldovei anunță că, actualmente, trenul de pe cursa Chișinău-Odesa-Chișinău nu-și modifică graficul.

Amintim că, puțin mai devreme, ministra de Interne, Ana Revenco, a anunțat că circa 1900 cetățeni ucraineni care deja au traversat hotarul R. Moldova.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media