Roskomnadzor cere companiei Google să șteargă publicitatea „falsă” despre „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina de pe YouTube

3 martie 2022, 12:57 IT 362
Roskomnadzor.  Sursa: rkn.gov.ru

Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media din Rusia) a trimis astăzi, 3 martie, o scrisoare corporației Google prin care cere eliminarea publicității „false” despre „operațiunea specială a forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei” de pe YouTube.

„Astfel de mesaje publicitare sunt afișate utilizatorilor ruși ai YouTube și conțin informații greșite menite să creeze o percepție distorsionată a evenimentelor curente în rândul publicului rus de internet și să creeze stări de protest”, se arată în comunicatul emis de Roskomnadzor.

Potrivit Roskomnadzor, platforma YouTube „implementează în mod masiv campanii de publicitate pentru dezinformarea publicului rus de internet.”

În acest sens, Roskomnadzor cere administrației mamei gazdă a platformei de video YouTube să „revizuiască imediat condițiile de moderare a conținutului publicitar, precum și să oprească demonstrația acestuia pentru utilizatorii ruși.”

Mai mult, Agenția rusă consideră „inacceptabilă utilizarea YouTube în războiul informațional împotriva Rusiei, inclusiv utilizarea capacităților de publicitate ale platformei”.

Amintim că, la 24 februarie, Federația Rusă a invadat Ucraina sub pretextul unei operațiuni militare speciale desfășurate pe teritoriul statului vecin. De atunci, zeci de explozii se aud în continuu în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua a opta. Bombardamentele continuă în marile orașe din Ucraina

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie și 2 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media