Atacul aerian de la depozitul de combustibil din Belgorod: Rusia îl califică drept „atac terorist” și a deschis un dosar penal

2 aprilie 2022, 15:17 Externe 438
Incendiul de la un depozit de petrol din Belgorod.  Sursa: TASS

Comitetul de Investigații al Federației Ruse a calificat atacul aerian asupra unui depozit de petrol din Belgorod drept act terorist și în acest sens a fost inițiat un dosar penal, scrie agenţia oficială rusă TASS.

„Departamentul principal de investigații al Comitetului de investigație al Rusiei a inițiat un dosar penal pe motivul unei infracțiuni în temeiul părții 2 a articolului 205 din Codul penal al Federației Ruse („act terorist”)”, se arată în raport.

Potrivit Comisiei de anchetă, la 1 aprilie, pe teritoriul Ucrainei, persoane din rândul personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei au intrat într-o conspirație criminală în scopul comiterii unui act terorist pe teritoriul Federației Ruse.

„Folosind două elicoptere de luptă echipate cu arme grele ofensive, au invadat ilegal spațiul aerian al Federației Ruse pe teritoriul regiunii Belgorod și, deplasându-se la joasă altitudine, au efectuat cel puțin patru lovituri aeriene asupra instalațiilor complexe de combustibil și energie din Belgorod”, se spune în comunicat.

Președintele Comitetului de Investigații al Federației Ruse, Alexander Bastrykin, a ordonat anchetatorilor, în cooperare cu serviciile operaționale relevante, să identifice rapid pe toți cei implicați în „actul terorist”, astfel încât autorii - cei care au dat și au executat ordinul penal - să fie pedepsiți conform legii.

Amintim că, un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit de combustibil din Belgorod, un oraș rusesc de lângă granița cu Ucraina, iar Rusia spune că de vină este un atac aerian al elicopterelor ucrainene. Ministerul ucrainean al Apărării a refuzat să comenteze acuzațiile făcute de ruși referitoare la bombardarea depozitului din Belgorod de către elicoptere ale aviației ucrainene.

„Nu confirm și nici nu infirm aceste acuzații”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Kiev, Oleksandr Motuzianik.

Armata ucraineană a postat pe Twitter o înregistrare video cu momentul atacului aerian, însă la scurt timp clipul a fost șters.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media