Consilier local din Mariupol: „Ajutoarele umanitare nu ajung. Oraşul rămâne închis la intrare şi foarte periculos la ieşirea cu mijloc de transport personal”

1 aprilie 2022, 12:58 Ucraina 127
Mariupol.  Sursa: CNN

Forțele ruse nu au permis ca ajutoarele umanitare să ajungă în orașul asediat Mariupol, a declarat vineri un consilier al primarului orașului, adăugând că pentru locuitorii prinși acolo este extrem de dificil să părăsească orașul.

„Orașul rămâne închis la intrare și foarte periculos să ieși cu vehiculul personal. În plus, de ieri, ocupanții nu au permis categoric niciun ajutor umanitar, nici măcar cea mai mică cantitate, să intre în oraș”, a spus Petro Andrișcenko, transmite CNN.

„Motivele pentru astfel de acțiuni sunt încă neclare, dar previziunile noastre rămân frustrate. Nu vedem o dorință reală a rușilor de a permite locuitorilor din Mariupol să se evacueze pe teritoriul controlat de Ucraineană”, a mai adăugat Andrișcenko

Viceprim-ministra din Ucraina Irin Vereșciuk a declarat că aproximativ 100.000 de civili au rămas prinși în Mariupol, oraș care este bombardat de trupele ruse fără întrerupere. De asemenea, forțele ruse au blocat, joi, 45 de autobuze în drum spre Mariupol.

Rusia a declarat că va redeschide coridorul de evacuare de la Mariupol la Zaporojie, vineri la ora 10 dimineața, ora Moscovei, la cererea liderilor francezi și germani, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Cel puţin 5.000 de civili au fost ucişi până acum de bombardamentele ruse.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media