VIDEO/ Zelenskiy: „Dacă Ucraina cade, următoarele ținte sunt Polonia, Moldova, România și statele baltice”. Apelul președintelui ucrainean către Occident pentru a trimite armament

13 aprilie 2022, 19:41 Ucraina 123
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: captură video/Vladimir Zelenskiy via Facebook

„Rusia încă are capacitate să atace - și nu doar Ucraina - Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade” - declară președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy într-un nou mesaj video adresat în limba engleză, după 49 de zile de război. Liderul de la Kiev a făcut un apel către țările occidentale pentru a livra ajutor militar Ucrainei.

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării noastre și a democrației noastre.

Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace - și nu doar Ucraina - Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade.

Imaginile de la Bucha și Mariupol au demonstrat intențiile reale ale rușilor în fața întregii lumi. Ei nu pot fi opriți decât de forța armelor. Trebuie să se întâmple acum.

Avem nevoie urgent de artilerie grea, vehicule blindate grele, sisteme de apărare aeriană și avioane: - Piese de artilerie (calibrul 155 mm) și muniție; - Obuze de artilerie (calibrul 152 mm). Cat mai mult posibil; - Sisteme de lansare de rachete multiple: „Grad”, „Uragan” sau american M142 HIMARS; - APC-uri (vehicule blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie etc.); - Tancuri (T-72, analogi americani sau germani); - sisteme de apărare aeriană (S-300, BUK, sau sisteme similare moderne de apărare aeriană occidentală); - Avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc și opri crimele lor de război. Avem nevoie de avioane militare pentru a ne debloca orașele și a salva milioane de ucraineni și milioane de europeni.

Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania. Țările occidentale au toate motivele să ne ajute”, a declarat șeful statului ucrainean.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media