VIDEO/ Vladimir Zelenskiy, discurs în cadrul summitului NATO: „Rusia nu se gândește să se oprească la Ucraina - vrea să meargă mai departe. Împotriva membrilor estici ai Alianței”

24 martie 2022, 13:14 Ucraina 526
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, s-a adresat, prin videoconferinţă, liderilor ţărilor din NATO care s-au reunit, joi, 24 martie, la Bruxelles pentru un summit extraordinar dedicat invadării Ucrainei de către Federația Rusă.

Liderul ucrainean a cerut ajutor pentru a pune capăt invaziei ruse, inclusiv interzicerea spaţiului aerian, furnizarea Ucrainei a unor mijloace puternice de apărare aeriană şi aviaţie.

„Armata ucraineană rezistă de o lună în condiții inegale! Și repet același lucru de o lună. Pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară fără limite. Fără restricții, Rusia își folosește întregul arsenal împotriva noastră. Distruge toate lucrurile vii. Orice - de la clădiri rezidențiale la biserici, de la depozite cu alimente la universități, de la poduri la spitale.

Alianța ar putea oferi Ucrainei 1% din toate tancurile și avioanele pe care le are. Ucraina s-a adresat reprezentanților NATO pentru avioane de luptă sau tancuri atât ca donație, cât și fără. Nu am primit niciunul. Cel mai strașnic lucru ce se poate întâmpla într-un război este să nu ai răspunsuri concrete la cereri de ajutor.

(...) Rusia nu se gândește să se oprească la Ucraina. Nu se gândește și nici nu va face asta. Ea vrea să meargă mai departe. Împotriva membrilor estici ai Alianței. Împotriva Țărilor Baltice și Poloniei la sigur.

Se va opri atunci oare NATO să-și facă griji, oare cum va reacționa Rusia? Cine poate fi sigur de asta? Și sunteți voi oare siguri că a 5-lea punct din statutul NATO va funcționa? Pentru noi, formatul Budapesta nu a funcționat. Memorandumul nostru. Nu a funcționat pentru pacea din Ucraina”, a declarat Zelenskiy.


Şefii de stat şi de guvern din cele 30 de ţări aliate se întâlnesc la Bruxelles pentru a-şi arăta unitatea în faţa agresiunii preşedintelui rus Vladimir Putin.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media