Oaspeți dulci în plenul Parlamentului: Mai mulți deputați și angajați ai legislativului au venit la ședință cu micuții lor

17 februarie 2022, 11:17 Educație 164
Copii mici în plenul Parlamentului.  Sursa: Facebook/DumitruAlaiba

În cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 17 februarie, mai mulți deputați au venit în plenul legislativului cu copiii. Micuții au atras toată atenția asupra lor și pentru câteva momente unii din ei s-au făcut comod în fotoliul de parlamentar.

Manifestara face aluzie la proiectul de lege de pe ordinea de zi, privind deschiderea creșelor în cadrul companiilor. Autorii proiectului sunt mai mulți deputați ai PAS.

Prezentul proiect de lege are drept scop asigurarea unui echilibru între necesitățile, drepturile și interesele salariaților cu copii de vârstă preșcolară și ale angajatorilor și ca urmare, asigurarea reconcilierii vieții profesionale cu cea de familie prin completarea cadrului normativ național în vigoare în vederea legiferării dreptului angajatorilor de a oferi salariaților servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. În urma supunerii votului, proiectul de lege a fost susținut în prima lectură de 81 de deputați, inclusiv cei din opoziție.

„Votăm un proiect care să faciliteze deschiderea creșelor în cadrul companiilor. Colegii deputați și angajați ai parlamentului au venit azi cu copilașii la lucru. Angajatorul va avea dreptul să ofere servicii de îngrijire copiilor (0-3 ani) a salariaților. Asta, pentru a asigura o balanță mai corectă dintre viața profesională și cea de familie”, a scris Dumitru Alaiba într-o postare.Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media