Italia, gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol, distrus de bombardamentele rusești: „Teatrele din toate țările aparțin întregii umanități. Sunt o moștenire mondială”

18 martie 2022, 09:53 Ucraina 172
Teatrul Dramatic din Mariupol, lovit de o bombă.  Sursa: mariupol.now/tme

Italia este gata să reconstruiască Teatrul Dramatic din Mariupol pe care invadatorii ruşi l-au distrus pe 16 martie. Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a declarat printr-o postare pe Twitter că Guvernul a aprobat un proiect care prevede alocarea de resurse și mijloace financiare pentru „a fi reconstruit cât mai repede posibil”.

„Italia este gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol. Cabinetul de Miniștri a aprobat propunerea mea de a oferi Ucrainei resursele și mijloacele pentru a o reconstrui cât mai curând posibil. Teatrele din toate țările aparțin întregii umanități. Sunt o moștenire mondială”, a menționat Franceschini.

În după-amiaza zilei de miercuri, 16 martie, trupele ruse au aruncat o bombă în centrul orașului Mariupol, care a lovit în Clădirea Teatrului Dramatic, unde se ascundeau sute de localnici.

Fostul guvernator ucrainean al regiunii Donețk, omul de afaceri Serghei Taruta, a anunțat la 17 martie, că adăpostul de bombe al Teatrului Dramatic din Mariupol a rezistat atacului de miercuri și că oamenii care s-au refugiat acolo au supraviețuit.

„După o noapte de incertitudine, în dimineaţa celei de-a 22-a zile de război, în sfârşit o veste bună de la Mariupol! Adăpostul anti-bombe a supravieţuit. Dărâmăturile au început să fie înlăturate. Oamenii ies vii”, a anunțat Taruta.

Ministerul rus al Apărării a negat că trupele sale au atacat Teatrul și a insistat că militanții ucraineni din Batalionul Azov ar fi minat clădirea. Moscova a mai acuzat această unitate militară ucraineană de bombardarea maternităţii din Mariupol, săptămâna trecută.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media