Ramzan Kadîrov: De acum încolo, conducerea Japoniei nu poate pune piciorul pe pământ cecen, cu excepția spitalelor de psihiatrie

8 martie 2022, 16:01 Rusia 5977
Ramzan Kadyrov.  Sursa: Alexey Nikolski/AFP/Getty

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a venit cu o reacție critică la adresa Japoniei pentru că aceasta ar susține sancțiunile împotriva Federației Ruse.

„Mă voi răzbuna pe japonezi, să nu-i mai văd călcând pe pământ cecen”, a scris acesta pe canalul său de Telegram.

De asemenea, Kadîrov a spus că va fi „nevoit să ia exact aceleași măsuri de răzbunare, în raport cu Japonia”.

„Pe lângă interzicerea activităților mele financiare, acum îmi este interzis să mă uit la anime și să admir florile de cireș”, mai scris acesta.

Anterior, Ramzan Kadîrov a cerut politicienilor europeni să retragă „declarațiile privind sancțiunile împotriva Rusiei” ca răspuns la invazia în Ucraina „până la 31 februarie”, în caz contrar, Cecenia va introduce propriile sancțiuni împotriva acestora. O declarație în acest sens a fost publicată pe canalul său oficial de Telegram.

„Premierul britanic Boris Johnson, secretara de externe Liz Truss a Marii Britanii, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și șeful diplomației europene Josep Borrell trebuie să-și retragă declarațiile privind sancțiunile împotriva Rusiei din cauza operațiunii militare din Ucraina „până la 31 februarie”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

„În caz contrar, Republica Cecenă, având în vedere caracterul obscur și pretențios al declarațiilor persoanelor de mai sus, își rezervă dreptul de a aplica următoarele sancțiuni:

- de a închide cerul cecen pentru avioanele lor;

- de a îngheța toate activele lui Johnson denominate în ruble din băncile cecene;

- de a impune embargo asupra tuturor bunurilor oligarhilor britanici din Achkhoi-Martan și, în caz de agravare a situației, și asupra bunurilor acestora din la Samashki;

- de a recunoaște condusul automobilelor cu volanul pe stânga drept un obicei urât din Evul Mediu;

- de a recunoaște, în sfârșit, că ceai englezesc nu există!” a scris Kadîrov.

Liderul cecen a numit restricțiile impuse de țările occidentale „o rușine totală” și a spus că prin impunerea de sancțiuni politicienii „au înghețat vidul”. Restricțiile pe care le are în vedere Cecenia, vor servi drept exemplu pentru alte state, crede el.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media