VIDEO/ Ministerul rus al Apărării confirmă că a atacat orașul-port Odesa, însă spune că a distrus „un terminal logistic unde a fost depozitat un lot de armament primit din Statele Unite și țări europene”

23 aprilie 2022, 20:29 Ucraina 2692
Atac asupra orașului Odesa.  Sursa: Pravda Gerashchenko/Telegram

Ministerul rus al Apărării confirmă că a atacat orașul-port Odesa, însă spune că distrus „un terminal logistic unde a fost depozitat un lot de armament primit din Statele Unite și țări europene”. Declarația aparține reprezentantului oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, generalul-maior Igor Konașenkov.

„În această după-amiază, rachete de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, ale Forțelor Aerospațiale Ruse, au dezactivat un terminal logistic de la un aerodrom militar de lângă Odesa, unde a fost depozitat un lot mare de arme străine primite din Statele Unite și țări europene”, a declarat Konașenkov într-un briefing de presă din această seară.

Potrivit lui Konașenkov, trupele ruse au lovit 22 de unități militare ucrainene cu rachete aeriene de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse în timpul zilei, ucigând până la 200 de „naționaliști”.

„În cursul zilei, 22 de instalații militare ale Ucrainei au fost lovite de rachete aeriene de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse, inclusiv două posturi de comandă și observare ale batalionului și un post de comandă al brigăzii, 11 cetăți, precum și locuri de concentrare a forței de muncă și a echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Pierderile naționaliștilor s-au ridicat la 200 și peste 30 de vehicule și vehicule blindate”, a mai spus Konașenkov.

Potrivit generalului rus, în zonele Ilyichevka și Kramatorsk au fost distruse trei depozite de arme, echipamente militare și muniții.

„În cursul zilei, aviația operațional-tactică și de armată a Forțelor Aerospațiale Ruse a lovit 79 de unități militare ale Ucrainei. Printre acestea se numără șase posturi de comandă, 52 de zone de concentrare a forței de muncă și echipamente militare ucrainene, precum și 16 depozite de rachete și artilerie, arme, muniție și combustibil”, a spus el.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, de la începutul operațiunii militare speciale, 141 de avioane, 110 elicoptere, 541 de vehicule aeriene fără pilot, 264 de sisteme de rachete antiaeriene, 2.479 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 278 de instalații de sisteme de lansare multiplă de rachete, au fost distruse 1.081 de tunuri.artilerie de câmp și mortar, precum și 2.321 de unități de vehicule militare speciale.


Amintim că, în această după-amiază, mai multe rachete ce aparțin trupelor rusești au lovit infrastructura orașului-port ucrainean Odesa, au declarat autoritățile locale. Potrivit presei ucrainene, au fost patru explozii.

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne Anton Gherașcenko scrie pe Telegram că au fost confirmate șase decese, 18 răniți, inclusiv un copil de trei luni, în urma atacului rusesc cu rachete asupra orașului-port Odesa.

Primarului de Odesa, Ghenadi Trukhanov, a declarat că toate serviciile acordă ajutorul necesar și se lucrează pentru eliminarea consecințelor atacului. „Toate acestea se întâmplă în timp ce Odesa pașnică se pregătea pentru Învierea lui Hristos. Cred în răzbunare și dreptate. Asta înseamnă - victoria Ucrainei asupra inumanilor” a spus Trukhanov.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media