Ursula von der Leyen, la Kiev: Comisia Europeană va finaliza „săptămâna viitoare” avizul cu privire la ambiţiile Ucrainei de a obţine statutul de candidat al aderării la UE

11 iunie 2022, 17:56 Ucraina 184
Ursula von der Leyen și Vladimir Zelenskiy.  Sursa: Twitter/Ursula von der Leyen

Comisia Europeană va finaliza „săptămâna viitoare” avizul său cu privire la ambiţiile Ucrainei de a obţine statutul de candidat al aderării la Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Kiev, scrie Agerpres. Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy a declarat că „proiectul european cu siguranță nu poate fi finalizat fără Ucraina, iar acest lucru este absolut evident chiar acum, când poporul ucrainean apără viitorul pentru sine și pentru toate popoarele din Vest, Est, Nord și Sudul Europei”.

„Discuţiile de astăzi ne vor permite să finalizăm evaluarea noastră până la finalul săptămânii viitoare'', a declarat Ursula von der Leyen după o întrevedere cu preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy.

La rândul său, şeful statului ucrainean a spus că un răspuns afirmativ din partea UE la cererea de aderare formulată de Ucraina ar fi un moment istoric pentru Europa.

„Un răspuns pozitiv din partea Uniunii Europene la cererea Ucrainei de aderare la UE ar fi un răspuns pozitiv la întrebarea dacă proiectul european are sau nu un viitor'', a afirmat Zelenski.

Potrivit acestuia, poporul ucrainean „are deja o contribuţie enormă la apărarea libertăţii comune”.

„Ucraina este recunoscătoare pentru al şaselea pachet de sancţiuni adoptat de UE contra Rusiei, dar din păcate războiul continuă, aşa că este necesar un al şaptelea pachet de sancţiuni, care ar trebui să fie şi mai dure'', a adăugat Vladimir Zelenskiy.

Totodată, Zelenskiy a declarat că „proiectul european cu siguranță nu poate fi finalizat fără Ucraina, iar acest lucru este absolut evident chiar acum, când poporul ucrainean apără viitorul pentru sine și pentru toate popoarele din Vest, Est, Nord și Sudul Europei”.Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media