Prima conversație între miniștrii apărării din Rusia și Statele Unite de la începutul războiului din Ucraina

13 mai 2022, 21:34 Externe 233
Secretarul american al Apărării Lloyd Austin și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.  Sursa: CNN

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat despre situaţia din Ucraina cu omologul său american Lloyd Austin. Şefii departamentelor de apărare ale Rusiei şi Statelor Unite au vorbit la telefon pentru prima dată de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, scrie CNN și BBC.

„Pe 13 mai, secretarul Apărării Lloyd J. Austin III a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Țoigu, pentru prima dată după 18 februarie”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

„Austin a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina și a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare”, a spus Pentagonul într-un comunicat de presă.

Convorbirea telefonică dintre Austin și Șoigu a durat aproximativ o oră, a declarat vineri reporterilor un înalt oficial american al apărării.

„Amândoi lideri au avut șansa să vorbească unul cu celălalt, dar nu voi mai intra în contextul acesteia”, a adăugat oficialul, spunând că Austin și-a exprimat „interesul de a păstra linia de comunicare” între cei doi lideri.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a spus că discuțiile au fost purtate la inițiativa părții americane.

„Au fost discutate probleme de actualitate ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina”, a adăugat ministerul.

Este pentru prima dată când cei doi lideri vorbesc în 84 de zile, de înainte de începerea invaziei Rusiei în Ucraina.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media