Delegația UE are un nou sediu la Chișinău. Comisar european: „Transmite un semnal puternic privind relațiile tot mai apropiate dintre UE și R. Moldova”

12 mai 2022, 21:43 Politică 188
prim-ministra Natalia Gavrilița, ambasadorului UE în R. Moldova, Jānis Mažeiks și Ylva Johansson, Comisarul UE pentru afaceri interne.  Sursa: Captură ecran

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova are un nou sediu. Lansarea oficială a avut loc astăzi, 12 mai, eveniment la care au participat prim-ministra Natalia Gavrilița, ambasadorului UE în țara noastră, Jānis Mažeiks și Ylva Johansson, Comisarul UE pentru afaceri interne.

„Inaugurarea unui nou sediul al UE la Chișinău transmite un semnal puternic cu referire la relațiile tot mai apropiate dintre UE și R. Moldova. Un nou sediu a fost necesar fiindcă numărul de persoane și de sarcini crește.

Felul în care R. Moldova reacționează în aceste timpuri cu provocări extrem de mari este de apreciat. În acest sens, țara nevoie de o susținere mai mare din partea UE. Peste 400 de miii de refugiați au fugit din Ucraina prin R. Moldova, iar voi ați gestionat această problemă cu profesionalism și calm”, a declarat Ylva Johansson, Comisarul UE pentru afaceri interne.

Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a apreciat interesul, dar și ajutorul oferit de UE de-a lungul timpului.

„Sperăm că această schimbare va aduce doar beneficii în interesul R. Moldova. Delegația UE a reprezentat pentru cetățenii R. Moldova o aspirație, un simbol al democrației și al proiectelor bune pentru cetățeni. Este asociată cu libertatea, democrația și bunăstarea pentru care noi lucrăm asiduu zi de zi. UE mai înseamnă și un prieten devotat, care a fost alături de țara noastră în momente dificile”, a declarat Natalia Gavrilița.

În cadrul aceluiați eveniment, Republica Moldova a transmis Uniunii Europene a doua parte a chestionarului pentru obţinerea statutului de candidat. Chestionarul a fost transmis ambasadorului UE în țara noastră, Jānis Mažeiks.
Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media