Batrîncea recunoaște că sunt neînțelegeri în sânul blocului comuniștilor și a socialiștilor: „Sunt chestiunile noastre interne și noi le vom rezolva”

22 mai 2022, 10:30 Politică 3059
BCS contra proiectului privind securitatea informațională.  Sursa: Replica Media

Secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea recunoaște că există anumite neînțelegeri în interiorul blocului între socialiști și comuniști, după ce PCRM a anunțat o serie de proteste anti-guvernare, însă colegii de coaliție din PSRM nu au participat la prima acțiune din 18 mai - pichetarea Guvernului. Totuși, vicepreședintele Parlamentului dă asigurări că toate disensiunile pe interior se vor soluționa și nu este nimic serios.

„(...) noi am inițiat proteste împotriva guvernării, care s-a izolat și s-au axat pe agenda lor de politică externă, și au uitat de cetățeni. Ce ține de relația internă dintre PCRM și PCRM, credeți-mă că v-om clarifica situația foarte rapid. Protestele trebuie să aibă un caracter național, toți trebuie să participe și să ceară de la guvernare inițiative necesare. (...) Sunt anumite disensiuni în relația PSRM și PCRM. Suntem un bloc format din două partide, dar se va soluționa rapid, vom clarifica toate procesele. Sunt chestiunile noastre interne și noi le vom rezolva. Avem consens în Parlament, dar avem agende diferite și sunt unele momente organizatorice diferite”, a declarat secretarul Executiv al Partidului Socialiștilor la emisiunea „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova.

Amintim că, la 17 mai comuniștii au publicat pe pagina lor oficială un scurt anunț în care anunțau lansarea mai multor proteste anti-guvernamentale decis de Comitetul Central al PCRM și au făcut apel și la alte formațiuni politice să i se alăture la protest. Iar a doua zi, la 18 mai, PSRM au anunțat că nu pot participa pichetarea Guvernului, invocând că „au intervenit schimbări, în agenda de activități a formațiunii”. În cele din urmă, alături de comuniști au protestat deputații Partidului Șor alături de susținătorii acestora.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media