Gazul, mai ieftin. Directorul Moldovagaz anunță că în luna mai vom plăti cu 275 de dolari mai puțin pentru mia de metri cubi decât în aprilie

21 mai 2022, 14:07 Economie 1113
Aragaz .  Sursa: Replica Media

Prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai este mai mic în comparație cu cel din luna aprilie. Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban a publicat sâmbătă, 21 mai, un tabel potrivit căruia în această lună R. Moldova va plăti cu 275 de dolari mai puțin pentru mia de metri cubi de gaz decât în luna precedentă.

Conform tabelului, pentru luna mai vom plăti 919 dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, și nu nu 1 194 de dolari cât costa în luna aprilie.


Potrivit Moldovagaz, prețul pentru un metru cub de gaz pentru consumatorii casnici este de 14,06 lei, su 15,18 lei cu TVA inclus.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat vineri că de acum încolo statul nu va putea să compenseze preţul la gaze pentru toţi, ci doar pentru cetățenii care au venituri mici

Republica Moldova a trecut la sfârșitul anului 2021, începutul anului 2022, prin cel mai mare șoc al creșterii prețurilor, ceea a lovit dur în populație, agenți economici și în bugetul public național. Vedeți aici analiza expertului IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media