Angela Merkel vine cu un comentariu despre războiul din Ucraina pentru prima dată după 25 februarie: „Este o barbarie”

2 iunie 2022, 12:01 Ucraina 1686
Angela Merkel, Vladimir Putin.  Sursa: www.aa.com.tr

După mai bine de 3 luni de tăcere, fosta cancelară a Germaniei, Angela Merkel a venit cu un comentariu legat de situația din Ucraina. Dur criticată pentru cedările pe care le-a făcut de-a lungul anilor Rusiei care practic a făcut Europa dependentă de gazul și petrolul rusesc, Merkel a declarat că este solidară cu Ucraina și că susține pe deplin eforturile guvernului german și al Uniunii Europene de ajutorare a Kievului „în acest război barbar”, transmite Reuters cu referire la un participant al unei ceremonii prin care șeful unei uniuni sindicale germane a plecat din funcție și unde Merkel a ținut un discurs.

„Toată solidaritatea merge spre Ucraina”, a citat-o acel participant. Angela Merkel a mai vorbit despre necesitatea de păstrare a dialogului cu Vladimir Putin.

În același timp, Merkel a spus că nu are de gând să ofere sfaturi, dar că susține din plin eforturile guvernului de „a găsi un sfârșit acestui război barbar”, citează Reuters un participant la întrunire.

Este pentru prima dată când Angela Merkel a vorbit despre războiul din Ucraina după 25 februarie, la o zi după invazia rusă în Ucraina. Confruntată cu un val enorm de critică atât în Germania, cât și în Europa, Merkel s-a ținut departe de a comenta acest război și a explica politicile sale pe care le-a dus în cei 16 ani cât a condus Germania și care ar fi dus la o dependență energetică față de Rusia și a consolidat pozițiile lui Putin în Europa.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media