LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117. Actorul american Ben Stiller, ambasador al ONU pentru refugiați este la Kiev și s-a întâlnit cu Vladimir Zelenskiy

20 iunie 2022, 07:50 Ucraina 648
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în a 117-a zi de rezistență în fața armatei ruse care prin ordinul președintelui rus, Vladimir Putin, a declanșat agresiunea împotriva statului ucrainean. Luptele din statul vecin se concentrează în continuare pe Severodonețk.

Trupele ruse și-au concentrat eforturile pe menținerea zonelor ocupate la nord de Harkiv și pe 19 iunie au tras în pozițiile ucrainene din nordul regiunii. Forțele ruse încearcă să blocheze autostrada Bakhmut-Lîsîceansk pentru a-și sprijini operațiunile ofensive din Lîsîceansk.

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a afirmat, în discursul său că pentru Ucraina urmează o săptămână istorică, în care aşteaptă răspunsul cu privire la statutul de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

UPDATE 21:00. Actorul american Ben Stiller, ambasador al agenției ONU pentru refugiați, se află în Ucraina. Luni, 20 iunie, Ben Stiller s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy.

„Ucrainenii simt sprijinul întregii lumi, al oamenilor celebri. Și vizita lui Ben Stiller confirmă încă o dată acest lucru. Călătoria dumneavoastră la Irpin și Makarov, întâlnirile cu oamenii noștri vorbesc despre multe. Apreciem că sunteți aici în această perioadă dificilă pentru țara noastră”, a scris Zelenskiy pe rețele de socializare.


UPDATE 17:40. 53 de oameni au fost evacuați, timp de două zile, din regiunea Lugansk. Potrivit șefului administrației regionale din Lugansk, Serghei Gaidai, oamenii au fost evacuați cu ajutorul voluntarilor.

Gaidai spune că duminică, 19 iunie, voluntarii au vizitat și localitatea Vovceiarovka, lângă Lisichansk, de acolo fiind evacuate 40 de persoan, iar luni, 20 iunie, voluntarii au evacuat 11 oameni din Myrna Dolina și doi din Belogorovka.


UPDATE 16:50. Locuitorii din Mariupolul ocupat sunt la limita supraviețuirii din cauza lipsei de apă potabilă - pentru a obține apă o dată pe săptămână, ucrainenii stau la coadă 4-8 ore și câte 3-4 ore în rând pentru o bucată de pâine, susține consilierul primarului Mariupol, Petro Andriușcenko pe canalul său de Telegram.

„Problema furnizării de apă potabilă și hrană este acută în orașul ocupat. Alimentarea cu apă este neregulată. În unele zone, apa tehnică este folosită ca apă potabilă”, scrie el.


UPDATE 16:30. Rușii au sustras din Arhiva de Stat a regiunii Herson, aflată sub ocupație, documente cu listele electorale pentru 2019. Potrivit Poliției regionale, în acest fel așa-numita administrație instalată de Rusia s-ar pregăti pentru organizarea unui pseudo-referendum pentru schimbarea granițelor teritoriale ale Ucrainei.

„Poliția a fost alertată de un angajat al Arhivei de Stat din regiunea Herson. Potrivit acestuia, trei bărbați neidentificați s-au prezentat la sediul instituției, care au prezentat acreditări eliberate de așa numita Administrație Militară-Civilă a Regiunii Herson, instaurată de autoritățile de ocupație. Aceștia au amenințat personalul cu arme automate, după care au scos ilegal 15 cutii cu documente electorale din arhive, printre care se află și listele alegătorilor de la ultimele alegeri prezidențiale din Ucraina din 2019”, informează Poliția regională.


UPDATE 16:15. Președintele rus Vladimir Putin Vladimir Putin ar fi dat termen armatei sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk până pe 26 iunie, susține ministrul adjunct al apărării ucrainene, Hanna Maliar, transmite Ukrainska Pravda.

„Luptele decisive continuă în zona Severodonețk, iar planurile sau misiunile inamice pe care le-au stabilit sunt să ajungă la granițele regiunii Lugansk până la aproximativ 26 iunie. Acum armata rusă și-a aruncat toate forțele și resursele în luptă pentru a asalta așezările din jur. Rușii încearcă să spargă apărarea trupelor noastre și să le încercuiască”, a spus Hanna Maliar.


UPDATE 16:00. Curtea de Apel din Kiev, în urma procesului intentat de Ministerul Justiției, a interzis partidul Platformă Opoziție - Pentru viață din Ucraina. Potrivit BBC Russia, procesul a durat 5-6 ore. De asemenea, instanța a decis ca toate proprietățile partidului vor fi naționalizate, a spus Ministerul Justiției din Ucraina.

Printre liderii partidului se numără și cumătrul lui Vladimir Putin, Viktor Medvedciuk. Platforma de opoziție pentru viață a fost considerată unul dintre cele mai pro-ruse partide din Ucraina, iar în 2019 a ocupat locul doi în ceea ce privește numărul de voturi la alegerile pentru Rada Supremă. Platforma Opoziției pentru Viață a fost unul dintre cele 11 partide ale căror activități au fost suspendate pe durata legii marțiale la sfârșitul lunii martie printr-o decizie a Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, care a fost susținută de președintele ucrainean Vladimir Zelenskyi.


UPDATE 15:47. Andrei Iermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, a spus că apărătorii Azovstal capturați sunt în viață și există contact cu unii dintre ei.

„Știm că sunt în viață. În ceea ce privește condițiile, și această problemă este monitorizată. Nu putem spune clar încă în ce condiții se află. Dar știm sigur că sunt în viață. Direcția Principală de Informații (GUR) a Ucrainei ține constant acest lucru sub control, cu unii dintre ei există o conexiune, iar procesul de eliberare a lor nu se oprește timp de o oră. Sper foarte mult că acum va intra în faza sa activă și vom începe să ne întoarcem eroii la Ucraina”, a spus Iermak într-un interviu.

El a mai adăugat că, în prima etapă, principala sarcină a GUR a fost să salveze viețile luptătorilor, iar „GUR și-a îndeplinit această sarcină”.

Iermak a subliniat că, dacă există o amenințare la adresa vieții și sănătății apărătorilor Azovstal, nu vor exista negocieri cu Rusia.

Asediul Azovstal de către armata rusă a continuat până pe 20 mai. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, un total de 2.439 de soldați ucraineni care se aflau pe teritoriul uzinei s-au predat. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat la începutul lunii iunie că peste 2.500 de soldați ucraineni din Azovstal au fost ținuți prizonieri de Rusia, a informat UNIAN.

Majoritatea prizonierilor de război au fost trimiși într-o colonie penală din satul Yelenovka de lângă Donețk. Încă cel puțin 89 de oameni dintre apărătorii Azovstalului au fost duși în Rusia și închiși în SIZO-2 din Taganrog.

Autoritățile ruse se opun schimbului de „Azov” capturat.

Deputatul Dumei de Stat Anatolii Wasserman a propus adoptarea unei rezoluții sau legi care interzice schimbul de „criminali naziști”. După aceea, președintele Dumei de Stat, Veacheslav Volodin, a instruit Comitetul de Apărare să elaboreze un proiect de rezoluție adecvat, dar documentul nu a fost încă pregătit.


UPDATE 15:31. Atacul asupra turnurilor din Chernomorneftegaz a dezlegat mâinile Federației Ruse să lanseze atacuri asupra centrelor de comandă ale Ucrainei, a declarat deputatul Dumei de Stat a Rusiei din partea Crimeei, Mihail Sheremet.


UPDATE 15:22. Forțele ucrainene au lansat atacuri din aer asupra a trei platforme de foraj din Marea Neagră, care au fost atacate de Forțele Armate ale Ucrainei, anunță așa-numitul guvernator din Crimeea, Serghei Aksionov.

Potrivit acestuia, pe platforme se aflau peste 100 de persoane, iar cea mai puternică lovitură a căzut asupra primului turn de foraj.

„Erau 12 oameni acolo, cinci dintre ei au fost răniți, căutările pentru restul continuă”, a spus el.


UPDATE 15:05. Rada Supremă din Ucraina a ratificat Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, scrie Hromadske.

Proiectul a fost susținut de 259 de deputați, împotrivă fiind doar 8.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a prezentat Parlamentului proiect de lege pentru ratificarea Convenției pe 18 iunie.

Potrivit Parteneriatului estic, cerința de ratificare a Convenției de la Istanbul a fost exprimată în privat de unele state membre ale UE ca o condiție prealabilă pentru aprobarea statutului de candidat la aderarea la UE.

Convenția de la Istanbul este un acord internațional al Consiliului Europei, care din ianuarie 2020 a fost semnat de peste 35 de țări ale Uniunii Europene. Ucraina a fost unul dintre autorii Convenției și unul dintre primii care a semnat-o (în 2011), dar nu a putut să o ratifice de mai bine de 10 ani.


UPDATE 14:44. Raportul Ministerului rus al Apărării:

- Atac cu rachete asupra aerodromului Artsyz din regiunea Odesa, în urma căruia, potrivit agenției, stația de control a vehiculelor aeriene fără pilot Bayraktar a fost distrusă.

- În ultima zi, apărarea aeriană rusă a doborât o aeronavă ucraineană MiG-29 în regiunea Dnipropetrovsk și nouă drone. În plus, nouă MLRS „Uragan” au fost interceptate.

- Trupele de rachete și artileria au lovit 25 de posturi de comandă și 59 de unități de artilerie ale Forțelor Armate ale Ucrainei în poziții de tragere, precum și 148 de zone de concentrare ale armatei ucrainene.

- Au fost distruse 13 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, precum și 16 vehicule speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

- 11 plutoane ale MLRS „Grad” au fost lovite în direcția Donețk.


UPDATE 14:20. Sirenele sună la Odesa.

În aceste momente au loc bombardamente asupra regiunii Odesa, anunță presa locală. Potrivit surselor, atacurile sunt lansate dinspre mare.

Sunt semnalate și explozii în regiunea Nikolaev. Cetățenii sunt rugați să rămână în adăposturi până la sfârșitul alarmei.UPDATE 14:12. Consiliul European a decis astăzi să prelungească sancțiunile impuse de Uniunea Europeană ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă, până la 23 iunie 2023.

Măsurile restrictive în vigoare în prezent au fost introduse pentru prima dată în iunie 2014 și includ interdicții care vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopolul anexate ilegal în UE și investițiile infrastructurale sau financiare și serviciile turistice din Crimeea sau Sevastopolul anexate ilegal.

În plus, exporturile de anumite bunuri și tehnologii către companii din Crimeea sau pentru utilizare în Crimeea anexată ilegal în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE.

După cum a afirmat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, în Declarația sa din partea UE din 25 februarie 2022, la opt ani de la anexarea violentă și ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Rusia, UE nu recunoaște și continuă să condamne anexarea ilegală a peninsulei Crimeea ca o încălcare gravă a dreptului internațional.


UPDATE 14:07. Forțele Armate ale Ucrainei demarează o contraofensivă în direcția Zaporojie.

Comandantul unității Azov, Rodion Kudryashov, a confirmat informația primarului Melitopolului, Ivan Fedorov, că apărătorii ucraineni înaintează în direcția Zaporojie și demarează o contraofensivă.

„În săptămânile următoare, comandanții plănuiesc să distrugă inamicul”, spune Kudryashov.


UPDATE 13:31. Rusia a devenit lider în exporturile de petrol către China, crescând livrările în luna mai la un record de 8,42 milioane de tone - cu 55% mai mult decât cu un an înainte. China este principalul importator de petrol și gaze rusești în afara Uniunii Europene, transmite BBC.

La începutul lunii iunie, Uniunea Europeană a fost de acord cu o eliminare aproape totală a importurilor de petrol rusești și este, de asemenea, pregătită să reducă consumul de gaz rusesc cu două treimi până la sfârșitul acestui an, în ciuda dependenței puternice a Europei de resursele energetice rusești.

Din acest motiv, Rusia a început să-și vândă materiile prime la reduceri mari, ceea ce a determinat companiile chineze să-și mărească achizițiile.

În ultimul an și jumătate, Arabia Saudită a fost principalul exportator de petrol către China.

China a importat, de asemenea, 260.000 de tone de petrol iranian luna trecută, potrivit datelor vamale publicate luni.


UPDATE 12:48. În weekendul trecut, principalele operațiuni terestre și aeriene ale trupelor ruse au fost încă desfășurate în regiunile centrale ale Donbas, se menționează în ultimul său raport al informațiilor britanice care evaluează acțiunile aviației ruse.

În general, până astăzi, Forțele Aeriene Ruse s-au reprezentat mai rău decât se aștepta. Incoerența și instabilitatea în operațiunile aeriene este unul dintre cei mai importanți factori ai succesului destul de modest al campaniei militare ruse.

Rusia nu poate atinge o superioritate aeriană completă și își asumă riscuri, în timp ce rar pătrunde adânc în spatele liniilor ucrainene. O serie dintre principalele probleme ale aviației ruse sunt o consecință a dificultăților cu care se confruntă forțele terestre.

De ani de zile, o mare parte din antrenamentul de luptă al Rusiei pare să fi fost proiectat pentru a impresiona oficialii de rang înalt, mai degrabă decât pentru a dezvolta abilitățile de luptă ale echipajelor aeriene. Echipajele nu sunt obișnuite cu acțiuni independente în condiții dinamice.

În timp ce Rusia are o listă impresionantă de avioane de luptă moderne, profesionalismul personalului său din forțele aeriene este îndoielnic și nu corespunde standardelor occidentale pentru desfășurarea operațiunilor aeriene.

Acest lucru a condus la faptul că forțele terestre au scăzut mai mult decât sarcina așteptată. Acestea sunt epuizate, iar oferta de rachete de croazieră se epuizează.


UPDATE 12:04. De la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie și până în dimineața zilei de luni, 20 iunie, Rusia a pierdut aproximativ 33.800 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 200 în ultimele 24 de ore, sunt ultimele date prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi estimate ale ocupanților ruși până astăzi:

  • tancuri - 1.477 (+9);
  • vehicule blindate de luptă - 3.588 (+11);
  • sisteme de artilerie - 749 (+4);
  • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 238;
  • echipamente de apărare aeriană - 98;
  • aeronave - 216 (0);
  • elicoptere - 181;
  • echipamente auto și autocisterne - 2.527 (+4);
  • nave, bărci - 14;
  • drone de nivel operațional și tactic - 601 (+3);
  • echipamente speciale -55;
  • rachete de croazieră - 130 (0).

  UPDATE 11:10. Şeful administraţiei militare a regiunii Luhansk, Serghei Gaidai, a declarat că forţele armate ucrainene au pierdut controlul asupra satului Metelkino de lângă Severodoneţk.

  „Lupte au loc în multe sate din jurul Severodonețk și Lîsîceansk. Din păcate, acum nu controlăm Metelkino în apropierea centrului regional”, a spus Gaidai.


  UPDATE 10:55. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat un raport matinal despre situația de pe front:

  - În zona ostilităților active din est și sud, rușii folosesc în mod activ avioanele și artileria, în multe zone - pentru a preveni avansarea trupelor ucrainene;

  - Astfel de atacuri au fost efectuate de trupele ruse în direcțiile Slobozhanske, Harkiv, Slaviansky, Donețk, Severodonețky, Bakhmut, Limansky, Avdeevsky, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporojie, se arată în raport;

  - În direcția Harkiv, principalele eforturi ale trupelor ruse sunt concentrate pe prevenirea înaintării forțelor de apărare la frontiera de stat a Ucrainei. Forțele ruse au tras intens artilerie din zonele așezărilor Kazachya Lopan, Malye Prohody, Dementievka, Petrovka, Verkhniy Saltov, Rubijnoye și împrejurimile Harkiv-ului;

  - În direcția Donețk, trupele ruse continuă să își concentreze principalele eforturi pe direcțiile Severodonețk și Bakhmut, cu utilizarea intensivă a aviației;

  - Luptele continuă să țină Severodonețk sub control;

  - În direcția Severodonețk, trupele ruse au tras cu tun și artilerie cu rachete în zonele așezărilor Lîsîceansk, Sirotino, Voronovo, Borovskoye, Belaya Gora, Ustinovka, Mirnaya Dolina, Toshkovka și au lansat lovituri aeriene din aeronavele Su-25 din apropiere de Belaya Gora și Mirnaya;

  - În direcțiile Limansky, Avdievsky, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporojie, forțele ruse încearcă să împiedice regruparea trupelor ucrainene;

  - În direcția Liman, trupele ruse au lansat un atac aerian cu două avioane Su-25 în apropiere de satul Prishib și o lovitură cu rachete în apropiere de satul Mayaki;

  - În direcția Yuzhnobuzh, Rusia își concentrează eforturile pentru a menține liniile ocupate și a preveni ofensiva trupelor ucrainene;

  - În apele Mării Negre și Azov, principalele eforturi ale grupării navale de trupe rusești sunt concentrate pe blocarea navigației civile în nord-vestul Mării Negre.


  UPDATE 10:19. Numărul persoanelor forțate să își părăsească locuințele a crescut în fiecare an în ultimul deceniu și se află, în prezent, la cel mai ridicat nivel de la începutul înregistrărilor. Această tendință poate fi inversată doar printr-un nou impuls concentrat în direcția instaurării păcii, a declarat astăzi UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați.

  Potrivit raportului anual al UNHCR privind tendințele globale, până la sfârșitul anului 2021, numărul persoanelor strămutate din cauza războiului, violenței, persecuțiilor sau abuzurilor împotriva drepturilor omului se ridica la 89,3 milioane, în creștere cu 8% față de 2020 și de două ori mai mare față de acum 10 ani.

  Invazia rusă în Ucraina - care a provocat cea mai rapidă și una dintre cele mai mari crize de strămutare forțată de după cel de-al Doilea Război Mondial - și alte situații de urgență, din Africa până în Afganistan și dincolo de acestea, au împins cifra peste pragul dramatic de 100 de milioane.

  „În fiecare an din ultimul deceniu, cifrele au crescut”, a declarat Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi.

  „Fie comunitatea internațională se unește pentru a lua măsuri privind această tragedie umană, a rezolva conflictele și a găsi soluții durabile, fie această tendință teribilă va continua”, a mai adăugat oficialul.


  UPDATE 09:33. Primele patru dintre cele 14 vehicule blindate australiene M113AS4 au fost livrate Ucrainei de către aeronava de transport ucraineană AN-124, a declarat Ministerul Apărării australian.

  Australia va oferi Ucrainei un ajutor în valoare de circa 285 de milioane de dolari, care va include vehicule blindate Bushmaster, obuziere M777, arme antitanc, muniție, drone și echipamente, a anunțat ministerul australian al apărării într-un comunicat.

  Ambasadorul ucrainean la Canberra, Vasili Miroshnichenko, a salutat furnizarea de arme occidentale către Ucraina, adăugând că acestea joacă un rol important în război.

  „Singura problemă este că avem nevoie de cât mai mult ajutor, pentru că în fiecare zi vedem 100 de soldați ucraineni uciși, 400 de răniți”, a spus ambasadorul ucrainean într-un interviu pentru Nine News, citat de BBC.


  UPDATE 09:19. Șeful administrației militare a regiunii Sumî, Dmitri Zhivitsky, a declarat pe canalul său Telegram că comunitatea Seredino-Budskaya a căzut duminică sub bombardament.

  „După prânz, rușii au deschis focul de mortar, 10 „sosiri” pe teritoriul comunității, dintre care trei se aflau pe teritoriul orașului însuși”, a scris Jivitski.

  Potrivit acestuia, conform informațiilor preliminare, nu există victime.


  UPDATE 08:32. Ursula von der Leyen, despre admiterea candidaturii Ucrainei la UE: „O decizie istorică. Cred cu tărie că vom obține o decizie pozitivă”.

  Cele 27 de state membre ale UE urmează să discute recomandarea Comisiei privind admiterea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Moldova la un summit care va avea loc la Bruxelles, joi şi vineri.

  De asemenea, pe ordinea de zi se va afla şi cererea Georgiei de aderare la UE, care, în opinia Comisiei, ar trebui să fie supusă îndeplinirii unor condiţii diferite.


  UPDATE 07:46. Ocupanţii ruşi adună rezerve în Zaporoje din cauza unei contraofensive de succes a Forţelor Armate ale Ucrainei. În acelaşi timp, invadatorilor le lipsesc resursele necesare pentru a avansa în Severodoneţk. Acest lucru este menţionat în raportul ISW.

  „Artileria rusă retrasă, combinată cu unităţile de infanterie probabil mici, rămâne insuficientă pentru a avansa în Severodoneţk. Trupele ruse au continuat să se pregătească pentru atacul asupra Slaviansk, la sud-est de Izium şi la vest de Lyman”, se arată în raport.

  Potrivit analiştilor, ocupanţii sunt concentraţi pe întărirea poziţiilor defensive de-a lungul direcţiei de sud, din cauza recentelor contraatacuri de succes ale trupelor ucrainene de-a lungul graniţei regiunii Herson-Nikolaev.

  Ruşii mută întăririle în direcţia Zaporojie. „Este probabil ca trupele ruse să efectueze bombardamente de artilerie sub pavilion fals (ucrainean) pe teritoriul controlat de Rusia pentru a înăbuşi sentimentul ucrainean, pentru a încuraja mobilizarea şi a crea ostilitate în rândul localnicilor faţă de Forţele Armate ale Ucrainei”, au spus analiştii.


  UPDATE 07:10. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a afirmat, în discursul său că pentru Ucraina urmează o săptămână istorică, în care aşteaptă răspunsul cu privire la statutul de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. „Începe o săptămână istorică. O săptămână în care vom primi răspunsul Uniunii Europene cu privire la statutul de candidată pentru Ucraina. Deja am primit o decizie pizitivă de la Comisia Europeană şi la finalul noii săptămâni vom primi răspuns de la Consiliul European. (..)

  Sunt convins că doar o decizie pozitivă este în interesul întregii Europe. Voi susţine discursurile mele în această săptămână, inclusiv către europeni. Voi profita de orice oportunitate ca să susţin perspectiva europeană pentru Ucraina, pentru fiecare dintre noi, şi să strâng susţinători pentru noi”, a spus Zelenski. El a menţionat că se aşteaptă la o ostilitate mai mare din partea Rusiei în aceste zile. “Şi nu doar ostilitate împotriva Ucrainei, ci şi împotriva celorlalte ţări europene. Ne pregătim. Suntem pregătiţi. Îi avertizăm pe parteneri”.


  REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie și 19 iunie.


  IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.re sunt încă acolo, inclusiv femei, copii și vârstnici.

  Anatol
  publicat de:
  Anatol Cibotari
  Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
   

  Discuțiile Replica Media