Președinta Sandu, întrevedere cu vicepreședinta SUA Kamala Harris: A fost reiterat sprijinul SUA pentru democrația, securitatea energetică și reformele anticorupție ale R. Moldova

7 decembrie 2022, 12:24 Politică 117
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu vicepreședinta SUA Kamala Harris.  Sursa: Kamala Harris/ Twitter

Președinta Maia Sandu a avut miercuri, 7 decembrie, o întrevedere la Whashington cu vicepreședinta Statelor Unite ale Americii Kamala Harris. În cadrul discuțiilor, a fost reiterat sprijinul SUA pentru democrația, securitatea energetică și reformele anticorupție ale Republicii Moldova.

„A fost o plăcere să o cunosc astăzi pe președinta Moldovei. SUA sprijină cu fermitate democrația, securitatea energetică și reformele anticorupție din Moldova”, este menționt într-un mesaj publicat contul de Twitter al vicepreședintei SUA.

Lidera de la Chișinău i-a vorbit oficialei SUA despre situația din Rpublica Moldova și problemele majore cu care se confruntă, în special după începutul agresiunii ruse în Ucraina.

„I-am mulțumit pentru sprijinul oferit de SUA în lupta împotriva corupției, pentru asistența destinată creșterii competitivității mai multor sectoare ale economiei, pentru ajutor în depășirea crizei energetice”, a menționat președinta Maia Sandu.

„De asemenea, șefa statului a vorbit despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea în țară, despre agenda de integrare europeană și despre dorința noastră de a rămâne parte a lumii libere, de a construi o economie puternică și un stat care prețuiește și protejează fiecare cetățean al său. Putem realiza aceste lucruri prin multă muncă și cu sprijinul partenerilor noștri. Am reconfirmat, în acest context, angajamentul nostru de a consolida în continuare parteneriatul strategic moldo-american”, a punctat Maia Sandu după întrevederea cu Kamala Harris.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat în perioada 1-3 decembrie o vizită la Tokyo. Șefa statului s-a întâlnit cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei și cu reprezentanți ai Parlamentului nipon. La fel, Președinta Maia Sandu a participat la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

Totodată, în zilele de 5-7 decembrie, lidera de la Chișinău află la Washington, unde a participat la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, Președinta Maia Sandu a avut întrevederi bilaterale și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media