DOC/ Directoarea CNAMUP, Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție: O să contest decizia și o să revin

16 ianuarie 2023, 13:13 Sănătate 15723
Șefa CNAMUP, Natalia Catanoi.  Sursa: captură video/realitatea.md

Directoarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție din cauza managementului defectuos al instituției.

„Am fost suspendată din funcție pe motivul unui management defectuos. Vă anunț că nu am fost verificată de către nimeni. În astea 6 luni, de activitate a mea, am activat ca un profesionist, cu omenie, cu respect și sunt sigură că toți colegii vor fi de acord cu mine. Am activat în baza legii, cum este corect. Cinci ani am condus catedra Urgențe Medicale, am lucrat în funcție de asistent universitar. Acum nu pot să permit ca să fiu călcată în picioare, să mi se calce demnitatea și onoarea mea. Orice se rezolvă, dar nu atâta timp cât mi se pune cererea pe masă ca să promovez pe cineva și eu să mă retrag. Nu este corect, nu este omenește. Stimați colegi din toată țara, indiferent de Comisia de evaluare, în această instituție sunt profesioniști. Cât am lucrat cu specialiști alături, nu poate fi managementul meu defectuos. Cât am lucrat cu specialiști alături, nu poate fi managementul defectuos. Nu este corect să mă calce în picioare pe mine și pe dvs. spunând că noi toți am lucrat defectuos”, a declarat Catanoi.

Natalia Catanoi a anunțat că va contesta decizia Ministerului Sănătății.

„O să contest suspendarea mea și o să revin în funcție, dar atâta timp cât pe mine nu mă vor în sistem, eu nu voi putea lucra. Chiar dacă o să plec, o să plec cu capul sus, pentru că nu am încălcat legea, nu am furat și m-am comportat cum trebuie”, a conchis ea.

Ordinul de suspendare a directoarei CNAMUP a fost publicat de către fostul premier al R. Moldova de pe vremea fostului șef de stat, Igor Dodon, Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook. Documentul, însă, nu a fost găsit pe pagina Ministerului Sănătății.

Replica Media a solicitat o reacție din partea Ministerului Sănătății cu privire la situația expusă de șefa suspendată a CNAMUP, iar în momentul când o vom avea, o vom publica.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media