Consilierul lui Zelenskiy, Alexei Arestovici, și-a dat demisia din cauza unei declarații privind atacul de la Dnipro

17 ianuarie 2023, 11:32 Ucraina 429
Alexei Arestovici.  Sursa: president.gov.ua

Alexei Arestovici, consilierul președintelui Ucrainei Vladimir Zelenskiy, și-a dat demisia. Oficialul a depus marți, 17 ianuarie, o cerere de eliberare din funcție, pe care a publicat-o pe conturile sale de pe rețelele de socializare, în care și-a motivat gestul prin faptul că a comis „o greșeală fundamentală”.

„Vreau să dau un exemplu de comportament civilizat: o greșeală fundamentală, apoi demisia”, a scris el, atașând o fotografie a cererii de demisie.


Cel mai probabil, Arestovici s-a referit la declarațiile sale de sâmbătă, 14 ianuarie, privind atacul asupra blocului de locuit din orașul Dnipro. El a declarat inițial că blocul de locuințe a fost distrus de o rachetă rusească, „doborâtă” de sistemele ucrainene de apărare aeriană.

Informația a fost însă infirmată de Statul Major al Ucrainei, care a precizat că peste bloc a căzut o rachetă rusească de tip H-22, care nu pot fi interceptate de sistemele de apărare aeriană ucraineane existente.

Arestovici a fost criticat dur în Ucraina pentru declarația sa de la emisiunea de pe YouTube al lui Mark Feigin.

Primarul orașului Dnipro, Boris Filatov, a cerut SBU să ia măsuri privind la declarațiile lui Arestovici, iar deputatul Radei Supreme Oleksii Gonciarenko a anunțat colectarea semnăturilor pentru demiterea acestuia.

Ulterior, Arestovich și-a cerut scuze pentru declarațiile sale sale. „Am făcut o greșeală gravă la TV în direct. De acum încolo voi fi mai atent cu privire la informațiile pe care le voi prezenta. Îmi cer sincer scuze victimelor și rudelor acestora, locuitorilor din Dnipro și tuturor celor care au fost profund răniți de versiunea mea prematură eronată a motivului atacului asupra blocului de locuințe. Valul de ură în adresa mea nu este comparabil cu consecințele greșelii mele. Acest lucru nu a adus nicio consecință reputațională sau juridică pentru Ucraina”, a scris el pe rețelele de socializare.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media