A fost simplificată procedura de obținere a ajutorului financiar în cadrul Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii. Ce acte trebuie să conțină dosarul

30 noiembrie 2022, 13:00 Societate 198
lei moldovenești.  Sursa: bani.md

Procedura de obținere a ajutorului financiar în cadrul Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii a fost simplificată, în urma ședinței de lucru a subdiviziunilor sectoriale ale Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Astfel, cererea privind acordarea ajutorului bănesc în cadrul Serviciului de sprijin pentru familiile cu copii se depune pe numele șefului Direcției pentru protecția copilului de sector.

Solicitantul va anexa la cerere următoarele acte:

  • Copia buletinului de identitate;
  • Copia certificatului de naștere al copilului/copiilor;
  • Actele de stare civilă (căsătorie, divorț, deces);
  • Certificatul de dizabilitate al copilului (după caz);
  • Dispoziția privind plasarea copilului în serviciile de plasament familial (după caz);
  • Certificatul care confirmă veniturile familiei sau dovada aflării la evidență în calitate de șomer;
  • Contractul de locațiune, de comodat sau declarația proprietarului locuinței despre darea în folosință gratuită a spațiului locativ (după caz);
  • Rechizitele bancare confirmate (după caz).

În context, reprezentanții subdiviziunilor sectoriale a Direcției pentru protecția drepturilor copilului au făcut cunoștință cu atribuțiile Comisiei multidisciplinare pe problemele copiilor aflați în situație de risc (sectoriale) pentru acordarea ajutorului bănesc familiilor cu copii.

Pentru a beneficia de serviciul enunțat, a fost redus pachetul de acte necesare, prin modificările aprobate în cadrul Ședinței CMC din 24 noiembrie 2022.

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media