VIDEO/ „Dezertorii vor fi împușcați”. Cum șeful grupului Wagner recrutează deținuți ruși pentru a lupta în Ucraina

15 septembrie 2022, 10:08 Rusia 513
Evgeni Prigojin, recrutează deținuți.  Sursa: captură video

Colegii disidentului rus Alexei Navalnîi au publicat miercuri un material video cu omul de afaceri Evgeni Prigojin, un apropiat al liderului de la Kremlin Vladimir Putin, care a fost filmat în timp ce recrutează deținuți în gruparea sa militară privată Wagner, pentru a participa la războiul din Ucraina. În imagini, care par să fie prima dovadă documentată despre faptul că Rusia trimite mercenari recrutați din închisori pentru a lupta în Ucraina, Prigojin, cunoscut și ca „bucătarul lui Putin”, ține un discurs în fața deținuților care au fost adunați în jurul său, cărora le spune condițiile participării în acțiunile militare în Ucraina și le promite că vor fi amnistiați dacă se întorc vii acasă.

În fața deținuților, Prigojin s-a prezentat drept reprezentantul „unei companii militare private” - „Probabil ați auzit de grupul militar privat Wagner. Războiul este greu. Nici de aproape nu seamănă cu cel din Cecenia și așa mai departe. Consumul meu de muniție este de aproximativ două ori și jumătate mai mare decât în ​​Stalingrad”, a spus el.

Acesta a avertizat din start eventualii recruți din rândul deținuților că nu li se va ierta dezertarea, consumul de droguri sau alcool, tâlhăriile și violurile.

„Primul păcat este dezertarea. Nimeni nu dă înapoi. Nimeni nu este luat prizonier. Când veți fi antrenați, vi se va spune despre două grenade pe care ar trebui să le aveți cu voi. Al doilea păcat este alcoolul și drogurile. În zona de război - cât timp sunteți cu noi, jumătate de an, sunteți mereu în zonele de acțiuni militare. Iar al treilea păcat este tâlhărie, și contactul sexual cu femeile locale, flora fauna, bărbați acolo, cu oricine”, a atenționat el.

Progojin le-a transmis deținuților că vârsta minimă a recruților trebuie să fie 22 de ani, iar vârsta maximă 50 de ani.

„Dacă este mai tânăr - o bucată de hârtie de la rudele apropiate, prin care acestea să confirme că nu au pretenții. Vârsta maximă, condiționat, este de 50 de ani. Dar dacă este puternic, chiar aici la interviu facem testele elementare, ne uităm la cât de puternic ești. Condiția fizică este esențială. Ne uităm la cât de puternic ești, apoi luăm o decizie”.

Rusia a fost acuzată anterior că folosește mercenari în luptele din Ucraina, ceea ce este o infracțiune și au existat mai multe rapoarte despre faptul că gruparea Wagner a recrutat deținuți pentru acest scop. Bucătarul lui Putin a recunoscut că a folosit mercenari recrutați dintr-o închisoare din Sankt Petersburg.

Primii deținuți care au luptat în Wagner au fost pe 1 iunie, la năvălirea Centralei termică Uglegorsk din Svetlodarsk, este una dintre cele mai mari din Europa - „40 de oameni din Sankt Petersburg, care erau condamnați la închisoare în regim închis, recidivă. 40 de oameni au intrat în tranșeele inamicului, l-au tăiat cu cuțite. Au fost trei morți și șapte răniți. Dintre cei trei morți, unul avea 52 de ani, dintre care 30 i-a petrecut în închisoare. A murit ca un erou”.

Prigojin a spus că recrutorii vor fi „atenți” la deținuții care își ispășesc pedepsele pentru infracțiuni legate de droguri sau pentru infracțiuni sexuale, „dar înțelegem că se întâmplă greșeli.”

În Wagner este nevoie de soldați de asalt, de plutoane de sprijin de foc și alte unități pentru ofensivă, a mai adăugat șeful grupării militare, care a asigurat că deține echipamente și tehnică militară suficiente - „am câteva tipuri de elicoptere, am sisteme de lansare multiplă a rachetelor, am tancuri, am tot ce este necesar pentru a ataca eficient”.

În continuare, Prigojin le-a explicat deținuților despre ce se întâmplă în cazul în care soldații lui mor pe front - „Cadavrele sunt duse la locul pe care îl specificați în testament. Sunt duse la rude - sau sunt îngroapate conform datelor din testament. Toți sunt îngropați pe Aleea Eroilor din orașe unde s-au născut. Cei care nu au unde să fie îngropați, vor fi îngropați lângă capela Wagner din Goriachiy Kliuch”.

La final, bucătarul lui Putin le-a promis acestora că, în schimbul a șase luni de serviciu pe contract,vor fi grațiați, iar dacă un deținut acceptă să meargă la război, dar apoi se răzgândește, va fi executat.

„După șase luni, vă duceți acasă, după care primiți grațiere. Cei care vor să rămână cu noi, rămân cu noi. Prin urmare, nu există nicio posibilitate pentru a reveni în penitenciar. Cei care ajung și din prima zi spun că nu știu unde au nimerit, îi marcăm drept „dezertor”, după care sunt împușcați.

Acesta a menționat că doritorii au cinci minute pentru a lua o decizie după ce trec interviul.

„Problemele de garanții și încredere sunt următoarele - Aveți pe cineva care vă scoată din pușcărie cu condamnări de zeci de ani? Sunt doi care vă pot scoate, Allah, sau Dumnezeu, într-o cutie de lemn. Dar eu vă iau vii. Dar nu vă întorc mereu în viață. Deci băieți, aveți întrebări?”, a spus el înainte să plece.


Nu se știe în care colonie s-a făcut înregistrarea, însă se presupune că, probabil că este o colonie din republica Mari El.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media