„Propaganda nu a contenit”. Cum comentează Natalia Gavrilița suspendarea licenței celor șase posturi de televiziune

16 decembrie 2022, 21:39 Politică 278
Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Cele șase posturi de televiziune nu vor mai avea dreptul să difuzeze programe pe perioada stării de urgență deoarece au încălcat în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale și au reflectat în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră dar și cele legate de războiul din Ucraina. Astfel a argumentat prim-ministra Natalia Gavrilița decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE) privind suspendarea licențelor de transmisiune a instituțiilor media afiliate partidului ȘOR și PSRM.

„Am decis astăzi, împreună cu membrii Comisiei Situații Excepționale, suspendarea, pe durată stării de urgență, a licenței de emisie pentru șase posturi de televiziune: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV. Aceste instituții media au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectând în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră dar și cele legate de războiul din Ucraina.

La aproape 300 de zile de război în Ucraina, propaganda în Republica Moldova nu a contenit, ba mai mult - aceasta s-a intensificat. În situația în care împotriva țării noastre se desfășoară nu doar un război energetic, dar și unul informațional, avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara.

Decizia de astăzi are drept scop să securizeze spațiul informațional din țară, să elimine manipularea și propaganda, elemente corupte și deosebit de periculoase, mai ales în perioada dificilă pe care o traversăm”, a transmis șefa Executivului, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

CSE a decis vineri, 16 decembrie, sistarea licențelor pentru cele șase posturi de televiziune pe perioada stării de urgență „în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice”. conform documentului adoptat.

Amintim că Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență pentru 60 de zile la 1 decembrie 2022.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media