Putin afirmă că Rusia este pregătită să negocieze cu toate părțile implicate în războiul din Ucraina

25 decembrie 2022, 15:17 Rusia 362
Putin, Vladimir.  Sursa: Mihail Mteseli/TASS

Rusia este pregătită să negocieze cu toate părțile implicate în războiul din Ucraina, a spus președintele rus Vladimir Putin, acuzând în același timp Kievul și aliații săi occidentali că „refuză” să negocieze, scrie The Guardian.

„Suntem pregătiți să negociem cu toți cei implicați despre soluții acceptabile, dar asta depinde de ei – nu suntem noi cei care refuză să negocieze, ei sunt”, a spus Putin într-un interviu acordat televiziunii de stat Russia 1.

El a adăugat că Rusia acționează în „direcția corectă” în Ucraina, deoarece „Occidentul, condus de SUA, încearcă să despartă Rusia”.

„Cred că acționăm în direcția corectă, ne apărăm interesele naționale, interesele cetățenilor noștri, poporul nostru. Și nu avem altă opțiune decât să ne protejăm cetățenii”, a spus Putin.

„Totul pleacă de la politica adversarilor noştri geopolitici, care caută să divizeze Rusia, Rusia istorică”, a acuzat Putin, care a dat asigurări că „obiectivul” Moscovei este „cu totul altul: să unească poporul rus”, potrivit AFP.

Totodată, Putin s-a declarat sigur „100%” că Rusia „va distruge” rachetele americane Patriot livrate Kievului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că ţara sa va continua să-şi dezvolte potenţialul militar, inclusiv „pregătirea pentru luptă” a forţelor sale nucleare, în plin conflict în Ucraina şi criză cu occidentalii. Într-o conferință de presă organizată împreună cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, liderul de la Kremlin a dat asigurări că armata va primi tot ceea ce de are nevoie pentru a susține campania militară în Ucraina, precizând că nu există limite financiare pentru necesitățile militare.

Moscova a spus cu insistență că este deschisă negocierilor, dar Kievul și aliații săi bănuiesc că afirmațiile lui Putin sunt un truc pentru a câștiga timp după o serie de înfrângeri și retrageri ale Rusiei pe câmpul de luptă.

Președintele rus a declarat joi că Moscova „se va strădui” să pună capăt războiului și că aceasta va implica inevitabil „un fel de negocieri pe cale diplomatică”.

Comentariile sale au venit la o zi după ce președintele Vladimir Zelenskiy a vizitat SUA.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate decizia lui Putin de a invada țara vecină.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media