Atenție! Pe drumurile din nordul și centrul țării s-a format ghețuș. Recomandările Poliției

6 decembrie 2022, 21:42 Societate 578
troleibuz, iarna, Iarna în Chisinau, Chișinău, Crăciun, fulgi, ninsoare.  Sursa: Replica Media

Pe drumurile din nordul și centrul țării s-a format ghețuș. Poliția îndeamnă conducătorii auto, dar și pietonii să fie precauți.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă prudent, adaptând continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

Pietonii sunt îndemnați să evite folosirea părții carosabile.

Totodată, Poliția solicită pietonilor să traverseze regulamentar strada și doar după ce v-ați asigurat că sunteți observat de către șoferi. Frânarea pe așa condiții meteo este mult mai problematică.

Se circulă greu și pe traseul Chișinău – Leușeni. Mai mulți utilizatori au semnalat Autoblog că în preajma localității Stejăreni câteva zeci de TIR-uri nu pot înainta din cauza ghețușului care s-a așternut pe suprafața de drum.

Potrivit Autoblog, din cauza faptului că TIR-urile nu pot continua, autoturismele depășesc pe acostament, dar la fel cu greutate. Chiar și trecute de acest ambuteiaj kilometric, autoturismele circulă cu viteze de până la 20 km/h din cauza pericolelor pe care le prezintă drumul alunecos.


Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că din cauza precipitațiilor pe arii restrânse se va forma poleiul, iar pe drumuri ghețuș. Totodată, crește șansa și pentru producerea ceții.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media