DOC/ Sala de presă a Parlamentului va putea fi utilizată doar de către demnitarii de rang înalt ai țării. Reacția PSRM

25 ianuarie 2023, 18:40 Politică 269
Igor Grosu, președintele Parlamentului.  Sursa: Replica Media

Partidele politice nu vor mai avea acces în sala de presă a Legislativului. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit documentului, în sala de presă vor avea acces doar demnitarii de rang înalt ai țării. Printre aceștia se numără: președintele Parlamentului, deputații, secretarul general al Parlamentului, președintele R. Moldova, prim-ministrul, membrii Guvernului și delegațiile străine.

Totodată, rezervarea sălii pentru conferințe se va face cu cel puțin două ore înainte de eveniment.

Decizia nu este tocmai îmbucurătoare pentru socialiști, care au reacționat după semnarea documentului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputata PSRM Adela Răileanu consideră că hotărârea nu face decât să le „lezeze dreptul de a se exprima liber”.

„O nouă mostră de dictatură parlamentară, marca PAS. Când ei erau în opoziție, au adus în sala de presă a Parlamentului pe cine au dorit ei. Și nu a încercat nimeni să-i lezeze în dreptul lor de a se exprima liber. Au fost și fermieri, și ONG-iști, și experți, și protestatari alături de deputații PAS la conferințe de presă.
Acum însă, când se simt puși la perete, ”marii luptători” pentru libertate trag zăvorul la ușa Parlamentului și privatizează dreptul de a vorbi în fața camerelor. Doar lor li se poate să vorbească, ceilalți trebuie să asculte și să aplaude, în liniște. Aplaudați, tovarăși pentru această dictatură”, a scris deputata Adela Răileanu.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media