VIDEO/ Patru bărbați, inclusiv doi funcționari de la Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal, au fost reținuți într-un dosar de tentativă de contrabandă cu țigări

1 februarie 2023, 12:21 Justiție 270
Lot de țigări de contrabandă, depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 11 decembrie 2022.  Sursa: PCCOCS

Patru bărbați au fost reținuți miercuri, 1 februarie, de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a Serviciului Vamal, în cadrul unui dosar de contrabandă cu țigări. Bănuiții, doi dintre care sunt funcționari cu statut special la Poliția de Frontieră și la Serviciul Vamal, ar fi încercat să scoată din țară, prin Aeroportul Internațional Chișinău un lot de peste 120 de mii de țigări cu destinația Londra, însă „marfa” a fost depistată și confiscată, iar pe acest caz a fost inițiat un dosar penal.

Potrivit PCCOCS, tentativa de contrabandă a avut loc pe 11 decembrie 2022.

Bănuiții au vârste cuprinse între 26 - 41 de ani, dintre care doi sunt organizatori ai schemei de contrabandă, iar alții doi sunt funcționari cu statut special la Poliția de Frontieră și la Serviciul Vamal.

Aceștia au fost reținuți în urma unor percheziții la domiciliile și în automobilele lor, la Chișinău.

După audierea bănuiților și cercetarea probelor ridicate în cadrul perchezițiilor, procurorii PCCOCS urmează să decidă asupra necesității aplicării arestului preventiv, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Schema de scoatere ilicită a produselor de tutun din țară ar fi fost pusă la cale de către zece conaționali.

Funcționarii vamali de la Aeroport și ofițerii Direcției investigare fraude vamale din cadrul Serviciului Vamal, au depistat țigările, cu ajutorul unor informații operative, în bagajele a zece pasageri de la ruta Chișinău – Londra, care se presupune că acționau coordonat.

În rezultatul controlului au fost depistate 6 105 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, de diferite mărci, care nu au fost declarate organului vamal.

În valiza celor cinci bărbați și cinci femei, cu vârstele cuprinse între 18 - 50 ani, au fost depistate cantități de la 400 -700 pachete de țigări. În toate cele zece cazuri țigările au fost ridicate şi confiscate, iar persoanele au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media