Reacția PAS la cererile sindicaliștilor: Pentru 2021 și 2022 premiile anuale vor fi achitate. Cele din 2020, să întrebe la fosta guvernare și ex-premierul Ion Chicu

6 decembrie 2021, 11:30 Societate 420
Protestul sindicaliștilor.  Sursa: Replica Media

Deputatul PAS, Dan Perciun a venit cu o reacție la protestul sindicaliștilor din fața Parlamentului. Șeful Comisiei protecție socială, sănătate și familie a legislativului spune că pentru anul curent, dar și pentru 2022, toți bugetarii își vor primi premiul anual. Asta pentru că în buget au fost prevăzute resursele necesare. În ceea ce privește revendicarea sindicaliștilor de a le fi plătit premiul din 2020, Perciun spune că de acest lucru a fost responsabilă fosta guvernare și ex-premierul Ion Chicu, cei care nu au prevăzut în buget sumele de bani cuvenite.

„Acum discuții sunt pentru anul 2020, promisiune pe care guvernul Chicu nu a îndeplinit-o și nici în bugetul pentru anul respectiv nu au inclus-o. Sindicatele se așteapta să achitam noi, într-un an, 2 premii. Este un efort suplimentar de 600 de milioane de lei față de ceea ce s-a bugetat și nu poate fi realizat. Dar e important de știut că oamenii vor primi la finele anului acesta premiul și de acum înainte așa și va fi. In raport cu premiul pe 2020, trebuie oferite întrebări către Chicu și fosta Guvernare care a promis, dar nu s-a ținut de cuvânt și acum sindicatelecer. Iar la acea etapă, nu am văzut ieșiri în stradă, proteste și ne surprinde gestul lor mai ales când premiile vor fi plătite corespunzător”, a declarat Perciun.

Fostul premier Ion Chicu a comentat acuzațiile pe pagina sa de facebok. „Analfabeții funcționali ai Maiei Sandu justifică atitudinea lor mizerabilă față de profesori prin... fosta guvernare. Nimic nou, la testul "manipulare" au luat "1st" la Harvard...” scrie Chicu. Ex-premierul acuză guvernarea că a majorat nejustificat bugetul președinției, salariul deputaților și o acuză pe Maia Sandu că a fostg în Guvernul Leancă, cel care „a provocat furtul Miliardului”. La final, Ion Chicu îndeamnă Guvernul să achite aceste restanțe din banii lăsați de fosta guvernare. „Aveți 9 miliarde de lei în conturi lăsate de fosta guvernare, Maia Sandu. Mai țăiați-vă din poftele personale și plătiți pedagogilor și medicilor salariile și premiile la timp”, a încheiat Chicu.

Amintim că luni dimineața, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a organizat un protest în fața sediului Parlamentului. Protestatarii au solicitat să fie respectate drepturile bugetarilor și să le fie oferite premiile anuale.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media