VIDEO/ Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova anunță protest: Vor cere Ministerului Mediului începerea sezonului de vânătoare

23 noiembrie 2021, 10:00 Societate 311
vânător.  Sursa: ecopresa.md

Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova (SVPM) anunță că vor organiza, sâmbătă, 27 noiembrie, începând cu ora 10:00, un protest în mai multe raioane ale țării, cât și în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în fața Guvernului. Președintele SVPM, Oleg Ciocoi, a îndemnat vânătorii să iasă în stradă „pentru a apăra interesele membrilor Societății”.

„Consider că protestul este o măsură excepțională luată de conducerea Societății Vânătorilor cu scopul de a informa publicul larg, dar în primul rând către Ministerul Mediului, poziția vânătorilor moldoveni fiind îngrijorați de situația actuală din managementul vânătoresc. Îndemn toți vânătorii să își amâne treburile și să participe la această manifestație”, se arată în mesajul lansat de Oleg Ciocoi.


De partea cealaltă, Ministerul Mediului a supus consultărilor publice, la 5 noiembrie, proiectul de act normativ privind aprobarea cotelor de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic, la care vânătoarea este permisă, pentru sezonul de vânătoare 2021-2022.

„Cotele de recoltă aprobate prin prezentul ordin se realizează de către fiecare gestionar a terenurilor de vânătoare pentru fiecare specie de faună de interes cinegetic și în perioadele de vânătoare stabilite în anexa la Legea vânătorii și fondului cinegetic nr. 298/2018, prin respectarea obligațiilor ce le revin și reglementărilor în vigoare în domeniul vânătorii, referitoare la ordinea, modul și mijloacele folosite pentru buna organizare și desfășurare a vânătorii la exemplarele din specii de faună de interes cinegetic în fondurile cinegetice din Republica Moldova, urmărindu-se conservarea biodiversității faunei cinegetice și păstrarea echilibrului ecologic”, se arată în textul documentului Ministerului Mediului, proiect care încă nu a fost aprobat.De menționat că, potrivit documentului aprobat de Guvern pentru 2020 – 2021, s-a interzis vânatul în sezonul de vânătoare la următoarele specii: mamifere – cerb comun, cerb cu pete, muflon, căprior, elan, bursuc, vidră, jderi, hermelină, nevăstuică; păsări – potârnichi, porumbei de scorbură și de stâncă, turturică, cuc, țigănuș, lopătar, barză, cocor, gâscă cu gât roșu, rața roșie, culici, sitari, fluierari, pescăruși, cormoran, egretă, pelican, stârc, lebede, toate păsările răpitoare, speciile de limicole și cele din familia vrăbiilor, inclusiv alte specii din Cartea Roșie a Republicii Moldova.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media