Andrei Spînu, după întrevederea cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov: Am convenit relansarea circulației cursei de tren Chișinău - Kiev

19 noiembrie 2021, 14:39 Societate 64
Andrei Spînu, întrevedere cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov.  Sursa: Andrei Spînu/Facebook

Circulația cursei de tren Chișinău - Kiev va fi reluată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Infrastrucutii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după întrevederea cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov.

Potrivit lui Spînu, în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiect. Ce doi oficiali au convenit să fie grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți (MD) – Yampol (UA).

Totodată, s-a convenit relansarea circulației cursei de tren Chișinău - Kiev, dar necesitatea reabilitării liniilor de cale ferate aflate pe teritoriul Ucrainei, între stațiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiulești.

„Am vorbit și despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiulești - Reni - Etulia. Am convenit asupra tuturor aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral și tranzit între ambele țări. Am primit asigurări că într-un termen scurt va fi dat curs solicitării de a fi majorat contingentului de autorizații de tranzit transport mărfuri între ambele state”, potrivit lui Spînu.
Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, efectuează o vizită de lucru la Kiev, Ucraina, în perioada 18 - 19 noiembrie. Din componența delegației fac parte și secretarii de stat pe domeniul transporturilor și energetic.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media