Roberta Metsola anunță o interdicție de intrare în Parlamentul European pentru toți reprezentanții Kremlinului

1 martie 2022, 15:17 UE 262
Roberta Metsola.  Sursa: Roberta Metsola/ Facebook

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunțat o interdicție de a intra în Parlamentul European pentru toți reprezentanții Kremlinului. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului European.

„Voi solicita interzicerea oricărui reprezentant al Kremlinului de a intra în clădirile Parlamentului European, deoarece agresorii și cei care diseminează războiul nu au ce căuta în casa democrației.

Ne aflăm aici în umbra întunecată răspândită de războiul lui Putin. E un război pe care nu l-am provocat. E o invazie strigătoare la cer asupra unui stat suveran și independent. În numele Parlamentului European condamn invazia agresivă asupra Ucrainei, a transmis Metsola în discursul său.

În numele Parlamentului European, Metsola a condamnat agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

„Mesajul Europei este clar: Ne vom ridica în picioare. Nu vom privi în altă parte când cei care luptă în stradă pentru valorile noastre, se vor confrunta cu masiva mașinărie de război a lui Putin. Vom sprijini jurisdicția Curții Penale Internaționale și investigarea crimelor de război din Ucraina”, a spus Metsola.

Parlamentul European a condamnat și implicarea Belarusului în această agresiune.

Totodată, și președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a luat cuvântul în cadrul ședinței și a cerut UE „să demonstreze că sunt alături de poporul ucrainean” și a declarat că „UE va fi mult mai puternică împreună cu Ucraina”.

„Nici nu știu cum să ma adresez. Nu pot spune nici bună ziua, nici bună seara. Această zi nu este deloc una bună pentru noi. M-am bucurat să văd ce a fost în cadrul ședinței. Simt vibrația și atmosfera din sală. E cincea zi de invazie. Eu nu citesc de pe o foaie un discurs. Am trecut la realitate și trebui să o confruntăm. Ne dăm viața pentru valori. Dăm ce avem mai bun. Ucrainenii sunt incredibili. Noi o să reușim, o să depășim. Mă bucur că nu numai vorbiți. Noi vom învinge. Luptăm să supraviețuim. Luptăm pentru a fi membri cu drepturi egale. UE va fi mult mai puternică cu noi. UE fără Ucraina nu va exista.


Vă rog să ne demonstrați că sunteți cu noi. Atunci viața va învinge asupra morții”,
a declarat Zelenski într-o intervenție în cadrul ședinței.

Parlamentul European urmează să adopte astăzi, 1 martie, o rezoluţie prin care condamnă invazia rusă în Ucraina.

În a cincea zi de război provocat de Federația Rusă, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat astăzi - 28 februarie, cererea de aderare la Uniunea Europeană conform unei proceduri speciale.

La ceremonia de semnare au participat speaker-ul Radei Supreme Ruslan Stefachuk și prim-ministrul Denys Shmygal.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media