Război în Ucraina/ Localitățile unde trupele ruse au fost oprite de armata ucraineană. Unde se duc lupte în prezent

2 martie 2022, 14:36 Ucraina 525
Război în Ucraina.  Sursa: www.theguardian.com
Ministerul Apărării al Ucrainei a prezentat informații despre situația din regiune, subliniind că în mai multe regiuni din Ucraina forțele ruse au suferit înfângeri sau au fost blocate de armata ucraineană. Totodată, Ministerul de resort precizează că forțele ucrainene, astăzi, 2 martie, au intrat în ofensivă și au atacat trupe ruse în Horlivka, care staționau în zonă.

Potrivit forțelor armate ucrainene, agresorul încearcă să evite ciocnirile directe nu numai cu armata ucraineană, ci și cu civilii care blochează mișcarea coloanelor de tehnică militară.

În direcția Volîn, inamicul a pierdut inițiativa și nu acționează activ.

În direcția Polesiei, una dintre cele mai mlăștinoase regiuni din Europa, ocupanții ruși continuă să avanseze în direcția Makariv - Bruslîv - Fastiv și o parte a forțelor ruse - spre Kiev.

Ministerul Apărării susține în direcția către Malîn și Irpin, forțele ruse au suferit pierderi semnificative și s-au oprit la graniță.

Pe direcția Cernobîl, inamicul a încercat să dezvolte o ofensivă în direcția orașelor Demidov și Irpin, dar a pierdut, iar potențialul ofensiv, oprit.

În regiunea Jîtomir, agresorul încearcă să desfășoare unități avansate în localitățile Horenîci, Șpîtki și Petrușkî.

În același timp, inamicul desfășoară tabere de teren și logistică în zonele Borodianka, Katiujanka și Havronșciîna.

În direcția Seversk, forțele ruse care au lansat operațiuni ofensive în direcția Krasnograd și Izium pentru a crea condiții pentru încercuirea forțelor armate ucrainene, au suferit pierderi și a fost oprit la frontierele localităților Bohoduhiv, Ciuhiiv și Șevcenkove.

De asemenea, inamicul a fost oprit în direcția orașului Cernihiv.

În direcția Nijîn - tripele s-au mutat în direcția Nova Basan, Kozeleț.

În direcția Donețk, inamicul și-a concentrat eforturile cu armatele 1, 2 AK și 8 pentru a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk. Aceștia au fost blocați la Mariupol.

La sud, inamicul continuă ofensiva în direcția Zaporojie, iar o parte a forțelor ruse - în Mariupol.

În Zona Operațională a Mării Negre, ocupanții ruși continuă pregătirile pentru o operațiune de debarcare navală pe coasta Mării Negre a Ucrainei (raioanele Zatoka, Odesa). S-a remarcat desfășurarea grupurilor de flotă navală în marea liberă.

Totodată, pentru prima dată în șapte zile de război, unitățile ucrainene au intrat în ofensivă într-o direcție separată.

La 1 martie, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat un contraatac la Harkov. În contra-bătălii, armata ucraineană a învins brigada 200 inamică - o unitate de elită a Forțelor Armate Ruse. De asemenea, coloană uriașă a forțelor ruse a fost distrusă astăzi, 2 martie lângă Krivoi Rog.

În Herson au loc lupte în continuare, iar forțele armate continuă să reziste în oraș și în jurul orașului.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media